400-kiloinen teini sai sairaskohtauksen – ambulanssiin nostokurjella!

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Nuorten liikalihavuus on aiheuttanut viime vuosina paljon päänvaivaa terveysasiantuntijoille. Nyt eräs tapaus huolestuttaa Britanniassa, kun 400-kiloinen teinityttö sai sairaskohtauksen ja aiheutti ongelmia ensihoitajille.

19-vuotias Georgia Davis on kärsinyt ylipainosta koko ikänsä, mutta tytön paino oli noussut huomattavasti viimeisen puolen vuoden aikana. Äitinsä huolestuttanut teini sai äskettäin sairaskohtauksen kotonaan. Hänen ei ollut helppoa päästä sairaalaan, sillä pyörtyneen 400-kiloisen tytön siirtäminen ambulanssiin osoittautui ongelmaksi.

Teinityttöä oli lopulta auttamassa suuri joukko palomiehiä ja lääkintähenkilökunnan jäseniä. Apujoukot joutuivat tekemään reiän Davisin talon seinään ja rakentamaan sen sivuun rampin. Georgia nostettiin sängystään ylös nostokurjella ja saatiin lopulta kuljetettua ambulanssiin.

Teini oli kohtausta edeltävänä päivänä kertonut Facebook-yhteisöpalvelussa ystävilleen, ettei pääse painonsa vuoksi sängystään ylös. Georgia Davis oli ollut jo kuukausia sänkynsä vanki. Aiemmin tyttö myös kertoi jääneensä loukkuun vessaan, koska ei kyennyt itse nousemaan pöntöltä ylös.

Lääkärit pitävät tytön tilaa hengenvaarallisena, ja he ovat suositelleet Georgiaa laihduttamaan 130 kiloa. The Sun -sivuston mukaan Davis osallistui taannoin lasten laihdutusleirille, jossa hän laihtui lähes 90 kiloa. Epäterveellinen ruokavalio toi kuitenkin kilot pian takaisin. Parhaimmillaan teini söi päivässä 13.000 kaloria.