Arkisesta mausteesta löydettiin merkittäviä terveysvaikutuksia: ”Yksi annos päivässä riittää”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet terveysasiantuntijat eivät suosittele take away -ruokaa, koska sitä ei yleisesti pidetä terveellisenä. Nyt kuitenkin uusi amerikkalainen tutkimus kertoo, että intialaisessa ravintolassa käyminen saattaa tuoda ruokailijalle terveysvaikutuksia.

Syynä tähän ovat aterioissa paljon käytetyn curry-mausteseoksen terveysvaikutukset. Curry-seoksessa on yleensä kurkuma-nimistä maustetta, joka voimistaa ihmisen immuunisysteemiä. Asiantuntijat suosittelevatkin yhtä curry-annosta päivässä, sillä kurkuma auttaa ihmisen kehoa taistelemaan bakteereja ja viruksia vastaan.

Kurkuma ehkäisee muun muassa tuberkuloosia sekä vatsan ja sisäelinten tulehduksia. Oregonin yliopiston professorin Adrian Gombartin mukaan kurkuma voi toimia tulevaisuudessa uusien lääketerapioiden inspiraationa. Hänen mukaansa mausteella on lähes yhtä hyvät terveysvaikutukset kuin D-vitamiinilla, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Jauhetun kurkuman parantavat ominaisuudet eivät ole ensimmäistä kertaa kiinnostuksen kohteena, sillä maustetta on käytetty yli 2500 vuoden ajan lääkeaineena. Kurkumaa on hyödynnetty myös uskonnollisissa seremonioissa, minkä lisäksi se kuuluu maailman suosituimpiin lukeutuvan curry-mausteseoksen joukkoon.