Poliisit mokasivat pahasti – seurauksena tulipalo syyttömien kodissa

Ohhoh! · Neea Jokinen

Poliisityössä voi sattua usein erehdyksiä, jos esimerkiksi silminnäkijät antavat virkavallalle heikkoja tuntomerkkejä tai kohdistavat syytökset väärän henkilöön. Nyt poliisien kerrotaan pidättäneen väärän miehen ja aiheuttaneen tulipalon Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

San Diegon asuvat Willie ja Christine Houston olivat tekemässä ruokaa perheensä kanssa kotonaan, kun poliisit olivat piirittäneet heidän talonsa. Viranomaiset olivat nimittäin saaneet vihjeen, jonka mukaan Willie Houston olisi varastanut lääkekäyttöön tarkoitettua marihuanaa.

Poliisit käskivät keittiössä olleen pariskunnan ja heidän perheenjäsenensä ulos talosta. He pidättivät perheen pään, Willie Houstonin, aseellisesta ryöstöstä epäiltynä. Pian pidätyksen jälkeen pihamaalla poliisien valvovien silmien alla seisova perhe huomasi keittiönsä olevan ilmiliekeissä.

Christine Houston tajusi silloin jättäneensä ruoan keittiön liedelle. Lisäksi hänen lapsenlapsensa oli jäänyt talon yläkertaan poliisien väärän pidätyksen aikana. Poliisit ehtivät pelastaa pienen lapsen palavasta talosta. Houstonin perheen keittiö paloi käyttökelvottomaksi. 10 News -televisiokanavan mukaan perhe on raivoissaan poliisien erehdyksestä.