Ohhoh, raju tuulenpuuska nosti Boeing 747 -jumbojettiä ilmaan! Katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuret lentokoneet painavat valtavasti, mutta aerodynamiikan lainalaisuuksien ansiosta ne voivat nousta ilmaan ja lentää tuhansien kilometrien matkoja. Samat aerodynamiikan lait pätevät luonnollisesti myös maan pinnalla koneen ollessa paikallaan. Nyt asiasta on saatu varsin näyttävä todiste noin 170 tonnia painavasta lentokoneesta.

Nyt nähtävä video on kuvattu Yhdysvaltojen Kaliforniassa, Mojaven autiomaassa, jossa on varastoituna satoja lentokoneita. Kuvaushetkellä paikalla raivosivat kovat tuulet, joiden nopeus oli yli sata kilometriä tunnissa. Tuulen nopeus ja oikea suunta saivat aikaan sen, että valtavan Boeing 747 -jumbojetin siivet aikaansaivat nostetta niin paljon, että se riitti nostamaan tyhjän lentokoneen keulan korkealle ilmaan.