Ruisrockiin lisää tähtiä – ohjelma valmis

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turun Ruissalossa 6.-8. heinäkuuta juhlittavan 43. Ruisrock-festivaalin ohjelma on valmis. Artistikattausta täydensivät tänään yhdysvaltalaiset Santigold ja Flogging Molly sekä kotimaiset Paleface & Räjähtävä Nyrkki, Lapko ja Kuningasidea.

Lauantain antia täydentävä laulaja-tuottaja Santigold nousi popin uuden aallon kärkeen vuoden 2008 debyyttialbumillaam, joka poiki NME Awardeissa Vuoden läpimurto -tittelin sekä yhteistyötä maailman suurimpien artistien kanssa Beastie Boysista Björkiin. Hiphopin, dancehallin ja elektron fuusiopopiksi yhdistelevä artisti julkaisi toukokuussa toisen albuminsa Master of My Make-Believe.

Perjantaina esiintyy irkkupunk-bändi Flogging Molly. Yhtye on vieraillut Suomessa loppuunmyydyillä klubikeikoilla ja on ollut yksi Ruisrockin suosituimpia artisteja. Viisitoista vuotta maailmaa kiertänyt Floggin Molly tarjoaa myös aivan tuoretta materiaalia sitten viime Ruisrock-visiitiin.

Festivaalin viimeisimmät kotimaiset lisäykset ovat kaikki ajankohtaisia uusien albumiensa myötä. Paleface julkaisi huhtikuussa toisen suomenkielisen albuminsa Maan tapa, joka myi julkaisuviikollaan kultaa ja nousi Suomen virallisen listan ykköseksi. Ruissaloon Paleface tuo albumilla musisoivan, virtuoosimaisen Räjähtävä Nyrkki -kokoonpanonsa.