Arman Alizad sai kenkää Facebookista jo kolmannen kerran – tässä syy

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen televisiojulkkis Arman Alizad tunnetaan parhaiten vauhdikkaasta Kill Arman -televisiosarjastaan, joka on myyty jo peräti 135 maahan. Räväkällä iranilaissyntyisellä julkkistähdellä on ollut jo pidempään ongelmia maailman suurimman yhteisöpalvelun käyttäjien kanssa.

Verkkopalvelu Facebook on nimittäin sulkenut julkkistähden profiilit yksi toisensa jälkeen, kun hänen Facebook-kavereistaan tarpeeksi moni on ilmiantanut mielestään sopimattomia päivityksiä. Tuorein tapaus sattui keskiviikkona, kun Alizadin kolmas profiili suljettiin Facebookin sääntöjen vastaisena. Arman kertoi nyt Staralle mistä tapaus sai alkunsa.

– Lehdissä oli ollut närkästystä Varustelekan myymistä Vaimonhakkaaja-paidoista. Halusin ottaa kantaa asiaan, joten päivitin seuraavan postauksen: ”Nyt kun vaimonhakkaajapaita-teema on kaikkien huulilla, haluaisin muistuttaa, että vaikka Tauski vetää muijaa kuonoon miten haluaa, niin meillä päin vaimon hakkaamisella on sentään Muhammedin ja koraanin antamat tarkat säännöt ja etiketti.” Arman Alizad kertoi Staralle.

Lisäksi Alizad oli kirjoittanut samassa viestissä ohjeita siitä kuinka vaimoa ei saa lyödä. Sillä hän halusi ainoastaan herättää keskustelua vakavasta aiheesta.

– Postaukseni ovat aiemminkin olleet vastaavanlaisia. Haluan herättää ihmisiä ja saada ne ajattelemaan, että asioilla on monta puolta. Tämä on kuitenkin päätynyt aina siihen, että viestejäni ilmiannetaan ja aiemmat profiilini ovat rikkoneet Facebookin käyttöehdoista pääsääntöisesti kohtia, joissa ”loukataan yksilöä ja asetetaan hänet huomion alaiseksi” ja ”kiihottamista ihmisryhmää vastaan”, Arman Alizad jatkaa.

Televisiotähti lupaa pitää jatkossakin omaksumansa linjan.

– Minut voi sensuroida, mutta aina vain hetkeksi kerrallaan. Uusia tilejä ja vastaavia päivityksiä nähdään jatkossakin, Arman lupaa.

Arman Alizad on parhaillaan tekemässä paluun juurilleen, sillä hän palaa väliaikaisesti MoonTV:lle. Arman juontaa Armanin Applikaationurkka -ohjelmaa, jonka uudet jaksot nähdään kahden viikon välein. Ohjelman jaksoissa esitellään yksi mobiililaitteille tarkoitettu applikaatio ja arvioidaan lyhyesti sen käyttöä. Loppuvuodesta Arman lähtee maailmalle kuvaamaan Kill Arman -sarjalle jatkoa. Sarja nähdään Jimillä syksyllä 2013.