Palomiehet pelastivat koirat varmalta kuolemalta

Ohhoh! · Neea Jokinen

Palomiehet ovat tunnetusti moniosaajia, ja vaarallista ammattia arvostetaan ympäri maailmaa. Verkossa on julkaistu viime kuukausina lukuisia videoita palomiesten toimista. Nyt verkossa leviää parhaillaan liikuttava video Detroitin palomiehistä, jotka pelastivat erään miehen eläinystävät.

Kuva: YouTube

Nettivideolla nähdään, kuinka palomiehet ovat sammuttamassa omakotitalon tulipaloa. Ulko-ovesta kävelee pian ulos palomies, joka kantaa käsissään elotonta koiraa. Myös toinen palomies on pelastanut savuavasta talosta koiran ja hän kantaa videolla miehen lemmikin talon pihamaalle.

Lemmikkikoirien isäntä on järkyttynyt, kun hän näkee liikkumattomat koiransa maassa. Hän muun muuassa läimäisee palomiestä olkapäähän pyytäen tältä apua. Palomies riisuu happinaamarinsa ja antaa happea koirille. Häkää hengittäneet koirat sätkivät pihamaalla, kunnes ne lopulta näyttävät selviä elonmerkkejä.

Isäntä ei poistu koiriensa viereltä, vaan alkaa juottamaan lemmikeilleen vettä. Kuoleman porteilla olleet koirat virkoavatkin pian neuvokkaiden palomiesten ja huolehtivan isännän ansiosta. Nettivideo on osa BURN-dokumenttia, joka kertoo Detroitin palomiehistä. Dokumentin tekijät toivovat saavansa lahjoituksia elokuvan tuottamiseen liikuttavan videon avulla.