Elokuvaohjaajan huumepaljastukset järkyttävät: ”Rakastan LSD:tä, meskaliinia, sieniä…”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen elokuvaohjaaja Oliver Stone tunnetaan yhteiskunnallista ja poliittista kritiikkiä sisältävistä elokuvistaan. Stonen kuuluisimpia ohjaustöitä ovat elokuvat JFK – avoin tapaus, Syntynyt 4. heinäkuuta ja Platoon – nuoret sotilaat.

Stone on joutunut aiemmin lain kanssa ongelmiin huumeaddiktionsa vuoksi. Mies hätkähdytti äskettäin poseeraamalla Hightimes-lehden kannessa marihuana-sätkä huulillaan. Nyt kohuohjaaja antoi haastattelun The Hollywood Reporter -lehdelle, jolle kertoi totuuksia huumeidenkäytöstään.

– Minulle marihuana on jumalan lahja, olen poltellut sitä koko elämäni. Kaliforniassa tehdään maailman parasta ruohoa. Pysyn erossa kokaiinista, mutta rakastan LSD:tä, meskaliinia, sieniä, ayahuascaa ja ekstaasia, kertoo Oliver Stone haastattelussa.

Stone kertoi pysyvänsä kaukana niin sanotuista kovista huumeista ja masennuslääkkeistä. Miehen mukaan Prozac-lääke ei toimi hänelle, koska masennus on parempi vain kohdata henkisesti. Ohjaajan mieleen on myös alkoholi, jota mies kertoo nauttivansa säännöllisesti.

Ohjaajan ura lähti käyntiin Platoon – nuoret sotilaat -elokuvan menestyksen myötä, mistä mies palkittiin myös Oscarilla. Mies tunnetaan myös käsikirjoittana, ja hänen kynästään ovat syntyneet muun muassa elokuvat Conan barbaari, Scarface – arpinaama ja Evita. Vuonna 2010 The Guardian -lehti nimesi Stonen työlleen omistautuneeksi elokuva-alan vaikuttajaksi.