Provinssirockin tunnelmia kuvina – katso

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Seinäjoella järjestettävä Provinssirock pääsi perjantaina vauhtiin aurinkoisissa tunnelmissa. Törnävänsaaren festarikansaa villitsivät aloituspäivänä elektropopin suurnimet M83 ja Example, jotka vetivät YleX-teltan täyteen kuulijoita.

Päälavalla tunnelmaa nostattivat ensimmäisen Suomen keikkansa heittänyt Snow Patrol sekä raskaamman musiikin ystäviä viihdyttäneet kotimaiset Amorphis ja Nightwish. Hulvattomin meno oli kuitenkin Saarilavalla esiintyneen Eläkeläiset-yhtyeen keikalla, sillä festarikansa innostui muodostamaan Suomen suurimman letkajenkan.

Festivaali jatkui eilen lauantaina hieman pilvisemmässä säässä, mutta se ei juhlintaa haitannut. Provinssirockin lavoilla nähtiin eilen muiden muassa Billy Talent, Pendolum ja Rise Against. Kotimaisista yhtyeistä festarikansaa viihdyttivät muiden muassa Apulanta, Chisu, PMMP, Stam1na ja Saarilavalla illan päättänyt Viikate.

Kolmipäiväinen festivaali huipentuu tänään sunnuntaina, kun Törnävänsaaressa esiintyvät vielä muiden muassa Michael Monroe, Slayer, Reckles Love, Elokuu ja Jukka Poika & Sound Explosion Band. ”Ihmisten juhlassa” on nähty viikonlopun aikana tuhansia iloisia juhlijoita mitä ihmeellisimmissä festivaaliasuissa. Stara seurasi festarikansan juhlintaa ja ikuisti Provinssirockin tämänvuotisia tunnelmia.