Hotellihuoneiden pahimmat bakteeripesäkkeet paljastuivat – vältä näitä

Matkailu · Anna Poikkimäki

Monilla lomamatkoilla reissun perustana on siisti ja toimiva hotellihuone. Siistimisestä huolimatta huoneissa voi kuitenkin olla niin sanottuja bakteeripesäkkeitä. Nyt eräs amerikkalainen tutkimus on selvittänyt hotellihuoneiden likaisimmat paikat.

Tutkijat keräsivät näytteitä kolmesta hotellihuoneesta, jotka sijaitsivat Texasin, Indianan ja Etelä-Carolinan osavaltioissa. He tutkivat kaikissa hotellihuoneissa 19 eri pintaa. Likaisimmaksi paikoiksi paljastuivat kylpyhuone ja hotellihuoneen lattia, joissa näytteiden mukaan vilisi bakteereja.

Yllättävästi myös television kaukosäädin ja huoneiden valokatkaisijat olivat täynnä bakteereja. Vähiten tutkijat löysivät bakteereja verhoista, sängynpäädyistä ja kylpyhuoneen ovenkahvoista. Tutkijoiden mukaan tutkimuksen tarkoitus ei ollut kuitenkaan karkottaa ihmisiä hotellihuoneista, vaan auttaa hotelleja kehittämään parempia siivouskäytäntöjä.

Daily Mail -sivuston mukaan tutkijat ottivat näytteitä myös siivoustarvikkeista, kuten mopeista, pesusienistä ja käsineistä. Tutkijat huomasivat, että siivoustarvikkeet kuljettavat bakteereja helposti huoneesta toiseen. Tutkija Katie Kirschin mukaan hotellien johtajat voivatkin tutkimustulosten perusteella kehittää siivoustekniikkoja, jotta huoneiden bakteeripesäkkeet ja niiden aiheuttamat terveysriskit vähentyisivät.