Taidekuvat järkyttävät: ”Barbie vessassa ja sammuneena, Ken homosuhteessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ikoninen Barbie-nukke tunnetaan kauniista vartalostaan ja vaaleista hiuksistaan. Taannoin blondi ”ihannenainen” on kokenut suuren muutoksen, kun nuken valmistaja lelujätti Mattel esitteli kaljun Barbie-nuken syöpäsairaan tytön inspiroimana.

Nyt Barbien puhtoista imagoa venytetään taitelija Dina Goldsteinin toimesta huomattavasti entisestään. Kanadalainen taiteilija nimittäin esittelee valokuvissaan millaista Barbien ja Kenin arki voisi olla kulissien takana. Kuvissa Ken esitetään homoseksuaalina ja Barbie nähdään esimerkiksi vessassa ja keittiön pöytään sammuneena. Goldsteinin näkemyksen mukaan Barbie on Keninsä kanssa rakkaudettomassa avioliitossa. Lelujätti tuskin on samaa mieltä.

Mattel ei aio myydä edellä mainittuja kaljuja Barbie-nukkeja kaupoissa, mutta se on tehnyt päätöksen lahjoittaa niitä suoraan sairaille lapsille, jotka hyötyvät nukeista eniten. Daily Mail -lehden mukaan Mattel ei ole ensimmäinen lelufirma, joka valmistaa nukkeja sairaille lapsille. Tänä vuonna MGA-lelufirma julisti myös suunnittelevansa malliston kaljuja Bratz ja Moxie Girlz -nukkeja. Nuket aiotaan julkaista kesäkuussa.