Tässä on Tampereen vihatuin parivaljakko – lemmenlukot tuhonneet paljastuivat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tamperelaisten ikoninen rakkauden symboli koki äskettäin järkyttävän kohtalon, kun nimettömänä esiintynyt taiteilijaryhmä vei Patosillan kaiteesta satoja rakastavaisten kiinnittämiä lemmenlukkoja.

Tempaus nostatti välittömästi kaupunkilaisten vihan, varsinkin kun sen taiteellinen lopputulos oli lukoista sulatettu kuutionmuotoinen möykky. Nyt lukkojen tuhoamisesta vastannut taiteilijatiimi on paljastanut kasvonsa julkisuudessa. Taiteilijat Kaija Papu ja Antti Pussinen ilmoittivat henkilöllisyytensä tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa. He kertoivat halunneensa muovata lukkometallista veistoksen, joka symbolisoi rakkautta yhdistävänä voimana.

– Pahoittelemme, jos joku lukkonsa laittanut henkilö loukkaantui teoksesta. Toivomme yhteisöllisen lukkoteoksen vielä jatkavan elämäänsä, kertoivat Kaija Papu ja Antti Pussinen tiedotteessaan.

Lukot ovat löytäneet uuden paikkansa Pirkanmaan 5 Triennaalin näyttelystä, jossa ne hivelevät kaupunkilaisten silmää jähmeänä metallikuutiona. Papu ja Pussinen puolustelevat vandalismiaan sillä, ettei rakkautta voi kahlita. Huomiohakuiset taiteilijat turmelivat satoja rakkauslukkoja, joihin rakastavaiset olivat kaiverruttaneet lemmenlupauksiaan.

One Love -nimellä esiintynyt taitelijakaksikko tuli esiin julkisuudessa, kun tempauksesta raivostuneet rakastavaiset vaativat heitä näyttäytymään. Lukkojen viemisestä on tehty poliisille myös yksi rikosilmoitus. Poliisi arvioi parhaillaan täyttyvätkö tapauksessa rikoksen tunnusmerkit.