Stara Chris Hemsworth

Viihdeuutiset

Chris Hemsworth sulattaa sydämet perhekuvissa

Australialaistähti Chris Hemsworth valittiin viime vuonna maailman seksikkäimmäksi mieheksi. Hän on naimisissa näyttelijätär Elsa Patakyn kanssa ja parilla on yhteinen tytär nimeltään India Rose sekä viime vuonna syntyneet kaksospojat Tristan ja Sasha. Perheen elämää pääsee kurkistelemaan sosiaalisen median kautta.

Chris Hemsworth liittyi vihdoinkin Instagramiin. Hänen ja vaimonsa Instagram-tilit sulattavat kaikkien sydämet, sillä pariskunnan pyörittämä perhe-elämä näyttää ainakin valokuvien perusteella täydelliseltä. Näyttelijämies heittäytyy lastensa kanssa onnellisiin arjen hetkiin, ja kuvista kohistaan ympäri maailmaa. Ne sulattavat paatuneimmankin sydämen.

Chris Hemsworth kuuluu näyttelijäperheeseen. Myös hänen Liam ja Luke -veljensä ovat näyttelijöitä. Mies nousi taannoin maailmanluokan julkkikseksi otettuaan vastaan roolin Marvelin Thor-elokuvissa. 32-vuotias perheenisä on tähdittänyt tänä vuonna valkokankaalla peräti neljää kokoillan elokuvaa, jotka ovat Blackhat, In the Heart of the Sea, Avengers: Age of Ultron ja Vacation.

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa Avengers: Age of Ultron

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanut The Avengers marssitti kankaalle kokonaisen liudan Marvel-yhtiön supersankareita. Elokuva oli hurja menestys, joka on osaltaan johtanut ennennäkemättömään supersankarielokuvien buumiin Hollywoodissa.

Jatko-osa käynnistuu Avengersien taistellessa Hydra-organisaation rippeitä vastaan Itä-Euroopassa. Iron Manina tunnettu Tony Stark (Robert Downey Jr.) ja vihreäksi Hulkiksi raivostuessaan muuttuva Bruce Banner (Mark Ruffalo) yrittävät helpottaa sankareiden työtä kehittelemällä rauhanturvaohjelma Ultronia. Ultronin tekoäly (James Spader) saavuttaa tietoisuuden, ja kokee maailman pelastamisen onnistuvan ainoastaan Avengersin ja koko ihmiskunnan tuhoamisella. Syntyy taistelu, joka vie sankarit eri puolille maailmaa.

Monet fanit epäröivät pystyisikö Marvel saavuttamaan jatko-osalla Avengersin raikasta energiaa ja riemun tunnetta. Ohjaaja Joss Whedon vihjaili Avengers: Age of Ultronin olevan henkilökohtaisempi ja pienempi kuin edeltäjänsä. Tämä osoittautui kuitenkin puhtaaksi valheeksi, sillä jatko-osa on skaalaltaan suurempi ja täyteen ahdetumpi kuin edeltäjänsä. Tämä on sen pahin kompastuskivi, sillä liika on aina liikaa.

Avengers: Age of Ultron eroaa kuitenkin monista kilpailijoistaan sillä, että se tuntuu edeltäjänsä tapaan olevan aidolla sydämellä tehty. Vaikka hahmot ovatkin pitkälti karikatyyrejä, puhaltaa huumori ja nokkela dialogi niihin sopivasti luonnetta. Ilahduttava yksityiskohtana sankarit eivät myöskään tyydy pelkkään vihollisten ja siinä sivussa ympäröivien kaupunkien tuhoamiseen. He myös auttavat siviilejä, kuten kunnon supersankarien kuuluukin.

Näyttelijäkonkari James Spader hoitaa pahan Ultronin roolin kylmän mallikkaasti. Heikomman korren vetävät Scarlet Witchiä esittävä Elizabeth Olsen ja Quicksilveriä näyttelevä Aaron Taylor-Jonnson, joiden kliseinen Itä-Euroopan aksentti aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Onneksi niin ikään uutena sankarina nähtävä Paul Bettany tuntuu suoraan sarjakuvien sivuilta hyppäävän näköisellä olemuksellaan toivotulta lisältä hahmokavakadiin.

Yli kaksituntisesta kestostaan huolimatta täyteen ahdetulta tuntuva Avengers: Age of Ultron ei siis aivan lunasta edeltäjiensä asettamia lupauksia. Marvel-faneille se on tietenkin pakollista katsottavaa, mutta odotetun kaltaista Avengers-saagan omaa Imperiumin vastaiskua elokuvasta ei tullut.

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ohjaaja: Joss Whedon
Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Don Cheadle, Stellan Skarsgård, Paul Bettany, Idris Elba, Hayley Atwell, Tom Hiddleston, Cobie Smulders, Andy Serkis, Anthony Mackie, Thomas Kretschmann, James Spader
Ensi-ilta: 22.4.2015
Kesto: 2h 21 min
Ikäraja: 12

Pisteet: 3/5

Viihdeuutiset

Chris Hemsworth surffasi naisten jalat veteliksi

Australialaistähti Chris Hemsworth nousi taannoin maailmanluokan julkkikseksi otettuaan vastaan roolin Marvelin Thor-elokuvissa. Mies on nähty Rush-elämäkertaelokuvassa ja Thor: The Dark World -toimintaelokuvassa.

Nyt komistus on kuvattu surffaamassa näyttävillä aalloilla Costa Ricassa. Miljoonien naisten päiväuni vetää surffauskuvillaan varmasti monien naisten jalat veteliksi.

Taannoin leffakomistus oli näännytysdieetillä, jolla hän yritti laihduttaa Ron Howardin ohjaamaa In the Heart of The Sea -elokuvaa varten. Hän söi päivittäin vain 500 – 600 kilokalorin verran, jotta voisi uskottavasti esittää elokuvassa nääntyvää merimiestä.

Chris Hemsworth kuuluu näyttelijäperheeseen. Myös hänen Liam ja Luke -veljensä ovat näyttelijöitä. Tähti on naimisissa näyttelijätär Elsa Patakyn kanssa. Parilla on yhteinen tytär nimeltään India Rose. Chris on näytellyt muun muassa elokuvissa Star Trek, The Cabin in the Woods, The Avengers ja Lumikki ja metsästäjä.

Viihdeuutiset

Unelmien pöytäseurue – Avengers-tähdet samassa pöydässä

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanut The Avengers toi valkokankaalle kokonaisen joukon Marvel-yhtiön supersankareita. Niin yleisön kuin kriitikoidenkin sydämet puolelleensa voittaneessa elokuvassa seikkailivat yhdessä muun muassa Iron Man, Thor ja Hulk.

The Avengers oli suuri menestys, ja jatko-osa tullaan näkemään valkokankailla vuonna 2015. Uuden elokuvan kuvaukset on jo aloitettu, ja nyt Iron Mania näyttelevä Robert Downey Jr. on tarjonnut faneille kuvamateriaalia kulissien takaa. Sunnuntaisen päivällispöydän äärellä otetussa Twitter-kuvassa nähdään Downeyn lisäksi muun muassa Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth ja ohjaaja Joss Whedon.

Jo 1980-luvulla elokuvissa näytellyt komistus Robert Downey Jr. kärsi aikonaan päihdeongelmasta, joka vei miehen syöksykierteeseen ja suisti hänet Hollywoodin A-listan rooleista. Sittemmin raitistunut mies pääsi takaisin pinnalle Iron Man -elokuvilla ja kuuluu nyt menestyneimpiin tähtiin. Hän on tuttu muun muassa elokuvista Laskettu aika, Sherlock Holmes, Tropic Thunder ja Zodiac.

Viihdeuutiset

Elokuvateatteri mokasi: Homoeroottinen pilakuva mainostaa supersankarielokuvaa

Marvel-yhtiön sarjakuviin perustuva Thor-supersankarielokuva oli menestys joka nosti australialaisnäyttelijä Chris Hemsworthin maailmanluokan tähdeksi. Natalie Portmanin, Tom Hiddlestonin ja tietenkin Hemsworthin tähdittömä Jatko-osa Thor: The Dark World sai ensi-iltansa 30. lokakuuta.

Nyt kiinalainen elokuvateatteri on tehnyt Thor: The Dark World -elokuvaa mainostaessaan nolon mokan, joka on herättänyt laajaa huvittuneisuutta internet-käyttäjien keskuudessa. Virallisen elokuvajulisteen sijaan teatteri nimittäin käytti elokuvan mainoksena verkon syövereistä löydettyä fanin muokkaamaa kuvaa.

Jokseenkin homoeroottisessa kuvassa Chris Hemsworthin esittämä Thor pitelee Tom Hiddlestonin näyttelemää Loki-pahista rakastavassa syleilyssään. Virallisessa julisteessa Hiddlestonin paikalla nähdään elokuvan naispääosaa esittävä Natalie Portman.

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa Thor: The Dark World

Vuonna 2011 suurelle elokuvayleisölle esiteltiin valkokankaalla Marvelin sarjakuvasankari Thor, joka hurmasi kuumapäisyydellään ja silkalla raa’alla soturivoimalla katsojansa. Asgardin kruununprinssin seikkailut jatkuvat Thor: The Dark World -jatko-osassa, jossa taistellaan universumin olemassaolon puolesta.

Pääosissa loistava Chris Hemsworth joutuu vasaraansa heiluttelevana Thorina keskelle seikkailua, jossa vaarassa on miehen suuri rakkaus Jane Foster (Natalie Portman) kuin valon ja varjon tasapainokin. Uhkana on Malekith (Christopher Eccleston), joka mustine haltioineen pyrkii tuhoamaan kaiken elollisen maailmankaikkeudesta.

Apuun joudutaan kutsumaan petturiveli ja ikuinen trickster Loki (Tom Hiddleston). Kyseinen veijari on ollut vangittuna Asgardin selliin edellisen vallankumousyrityksensä jälkeen ja riemastuu päästessään taas sotkemaan kätösensä valtaapitävien asioihin. Hiddlestonin versio viekkaasta ja pahansisuisesta jumalhahmosta on eräs elokuvan helmistä. Muutoin jatko-osa jatkaa melko ennalta-arvattavasti Thorin ja hänen soturitiiminsä tarinaa.

Elokuva sisältää parin tunnin pläjäyksen ansioituneesti tuotettua myyttistä toimintaa ja supersankariviihdettä. Jokaisella katsojalla lienee oma suosikkinsa Marvelin supersankareista, ja Thor onkin eräs vahvimmista sankarihahmoista. Kun hahmot ovat yleisölle tuttuja, sopivalla tavalla kliseisiä ja rakastettavia, elokuvasarjaa voi huoleti jatkaa useammilla osilla ilman, että tarinaan kyllästyy.

Yleisömenestys puhuu supersankarigenren kohdalla puolestaan. Sitä voi kritisoida stereotyypeista, helpoista juonellisista ratkaisuista ja ehkä ajoittain puuduttavasta toiminnasta. Thor ei myöskään ole varsinaisesti mikään järjen jättiläinen, kuten vaikka Iron-Man elokuvien Tony Stark. Supliikkiheittoja ei kuulla, mutta mäiskintää todistetaan sitäkin enemmän.

Tämä megauros vakuuttaa suurella sydämellä ja perusäijän jurolla mentaliteetilla, jotka ovat yhdistyneet silkkaan lihasvoimaan. Hän on kuin steroideja käyttänyt jokamieshahmo, johon on helppo samaistua. Hemsworthin karisma kantaa läpi kömpelöidenkin repliikkien, mikä lienee yksi syy elokuvasarjan menestymiselle.

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia
Ohjaaja: Alan Taylor
Pääosissa: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Idris Elba, Kat Dennings, Zachary Levi, Anthony Hopkins, Chris O’Dowd, Ray Stevenson, Chrisopher Eccleston, Stellan Skargård.
Ensi-ilta: 30.10.2013
Kesto: 1 h 52 min
Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5

Viihdeuutiset

Näyttelijä näännyttää itseään: ”Meidän täytyy olla laihoja”

Australialaistähti Chris Hemsworth nousi maailmanluokan julkkikseksi otettuaan vastaan roolin Marvelin Thor-elokuvissa. Mies nähdään paraikaa valkokankaalla Rush-elämäkertaelokuvassa ja Thor: The Dark World -toimintaelokuvassa. Tosielämässä tähti käy tällä hetkellä läpi haastavia aikoja.

30-vuotias leffakomistus on nimittäin omien sanojensa mukaan näännytysdieetillä. Hän yrittää laihduttaa uutta Ron Howardin ohjaamaa In the Heart of The Sea -elokuvaa varten. Hän syö päivittäin vain 500 – 600 kilokalorin verran, jotta voisi uskottavasti esittää elokuvassa nääntyvää merimiestä.

– Elokuva kertoo tositarinan, joka sai Herman Melvillen kirjoittamaan Moby Dickin. Joukko merimiehiä laivassa, jonka valas kaataa. Laiva uppoaa ja he ajelehtivat 90 päivää lautoilla. Alkavat kuolla ja syödä toisiaan. Se on romanttinen komedia, kommentoi Chris Hemsworth humoristisesti rooliaan Jimmy Kimmelin keskusteluohjelmassa.

– Meidän täytyy olla laihoja. Joten syömme 500 tai 600 kilokaloria päivässä. Söin juuri herkkuaterian pari minuuttia sitten, joten olen hyvällä tuulella. Otin vähän pizzaa. Kymmenen palaa.

Mies joutuu hoikistumaan jonkin verran, sillä hän lihotti itseään noin yhdeksän kiloa kerätessään lihasmassaa Thor-elokuvan roolia varten. Tähti ei joudu olemaan hermojen koetuksella yksin, sillä koko näyttelijätiimi laihduttaa tiukalla kurilla.

Chris Hemsworth kuuluu näyttelijäperheeseen. Myös hänen Liam ja Luke -veljensä ovat näyttelijöitä. Tähti on naimisissa näyttelijätär Elsa Patakyn kanssa. Parilla on yhteinen tytär nimeltään India Rose. Chris on näytellyt muun muassa elokuvissa Star Trek, The Cabin in the Woods, The Avengers ja Lumikki ja metsästäjä.

Elokuvat

Elokuva-arvostelussa Rush

Formula 1 -kisojen legendaarisesta taisteluparista James Huntista ja Niki Laudasta kertovan elokuvan tiedettiin jo ennalta kiinnostavan autourheilun ystäviä. Merkittävämpää on kuitenkin tarkastella, miten Oscar-voittajaohjaaja Ron Howard onnistui kosiskelemaan toimintadraamalla sitä yleisön osaa, joka ei moottoreiden pärinästä syty.

1970-luvulle sijoittuva Rush on intensiivinen ja monelta osin ennalta-arvattava formulatarina, mutta katsoja kyllä pidättelee hengitystään viime metreille saakka, mikäli ei tunne kuuluisaa F1-kertomusta. Komea brittiplayboy ja itävaltalainen perfektionisti vastakkain – asetelma on kuin lukion käytäviltä, joissa kohtaavat koulun suosituin poika ja kaikessa muussa paitsi älyssä kakkoseksi jäävä nörtti.

Paitsi että Daniel Brühlin Niki Lauda -tulkinnassa on myös ironiaa, mustaa huumoria ja ”rotannaaman” taakse piiloutuvaa voimaa. Karismaattinen Chris Hemsworth jää miltei kakkoseksi sinnikästä itävaltalaiskuskia näyttelevälle saksalaistähdelle. Naiskauneus on elokuvassa sivuosassa, sillä niin kuin James Huntin talli-isäntä Hesketh (Christian McKay) asian ilmaisee – naisiakin enemmän miehet rakastavat autoja.

Olivia Wilde ja Alexandra Maria Lara tuovat kaivattua lämpöä ja lisädraamaa kilpailunhimoisten miesten elämään. Toimintadraama kuvaa suurimmaksi osaksi vuoden 1976 F1-kautta, jonka aikana Lauda loukkaantuu hengenvaarallisesti. Onnettomuus on eräänlainen kliimaksikohta, jonka jälkeen draaman sisäinen jännite muuttaa muotoaan.

Formulakuskien kaksintaistelu saa tunteellisempia ulottuvuuksia, ja kilpailun tarpeelle esitetään kysymysmerkki. Onhan vihollinenkin silti ihminen ja kenties myös hyvä mies. Elokuvan sankarillinen asetelma ja siinä esiintyvien kuskien urheus on omaa luokkaansa, ja antanee katsojalle kuin katsojalle kohottavan elokuvakokemuksen.

Lajityyppi: Draama, toiminta
Ohjaaja: Ron Howard
Pääosissa: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Stephen Mangan, Christian McKay, Julian Rhind-Tutt, Jamie de Courcey, Natalie Dormer.
Ensi-ilta: 13.9.2013
Kesto: 2 h 03 min
Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5

Viihdeuutiset

Fanit riemuitsevat! The Avengers saa jatkoa kahdesta elokuvasta

Yhdysvaltalainen pitkän linjan näyttelijäkomistus Robert Downey Jr. tähdittää paraikaa Iron Man 3 -elokuvaa, jossa hän toistaa jälleen roolinsa supersankarinero Tony Starkina. Komistus tähditti myös vuonna 2012 eniten rahaa tuottanutta elokuvaa The Avengers.

Nyt elokuvan fanit ovat saaneet ilouutisia. Robert Downey Jr. on nimittäin Female First -sivuston mukaan allekirjoittanut sopimuksen, jossa hän lupautuu tähdittämään vielä kahta The Avengers -elokuvaa. Sopimus on varmasti ollut tähden pankkitiliä mukavasti kartuttava, sillä elokuvien ensimmäinen osa oli maailmanlaajuinen jättimenestys.

Robert Downey Jr. on osoittautunut katsojia puoleensa vetäväksi näyttelijäksi, sillä esimerkiksi komistuksen Iron Man 3 -elokuva on netonnut jo yli miljardi dollaria. Elokuva onkin kaikkien aikojen toiseksi menestynein supersankarielokuva heti The Avengersin jälkeen. The Avengers -elokuvan tulevissa jatko-elokuvissa tullaan Robertin lisäksi jälleen näkemään Mark Ruffalo, Chris Hemsworth ja Chris Evans.

Robert Downey Jr kävi elämässään pohjalla huumausaineiden väärinkäytön takia. Hän pääsi aineista kunnolla irti vasta vuonna 2003. Miestähti kertoi taannoin Wing Chun kungfun auttaneen häntä vapautumaan riippuvuudesta. Sittemmin näyttelijänlahjoja pursuava mies on onnistunut nousemaan erääksi elokuva-alan arvostetuimmista tähdistä.