Nuija ja Tosinuijan jatko-osalle vakava takaisku – Jim Carrey vetäytyi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalaiset elokuvaohjaajat Peter ja Bobby Farrell tunnetaan viime vuosikymmenien hauskimpiin lukeutuvista komediaelokuvista. Taannoin veljesten kerrottiin suunnittelevan jatko-osaa Jim Carreyn ja Jeff Danielsin tähdittämälle Nuija ja Tosinuija -elokuvalle.

Aiemmin elokuvaprojektin piti ottaa tulta alleen, ja sen päätähdetkin olivat tietojen mukaan tulossa mukaan projektiin. Nyt koomikko Jim Carreyn kerrotaan kuitenkin kieltäytyneen roolista. Lähteiden mukaan mies kyllästyi New Line ja Warner Brothers -elokuvastudioihin, jotka eivät osoittaneet tarpeeksi kiinnostusta kuuluisaa jatko-osaa kohtaan.

– Olisin luullut, että Nuija ja Tosinuija -projektin toteuttamiseen ei vaadita liikaa älykkyyttä. Senhän huomaa jo elokuvan nimestäkin, kertoi Jim Carrey ET Online -sivustolle.

Kulttikomedian jatko-osan tulevaisuudesta ei ole varmaa tietoa. Farrellyn veljekset pyrkivät aiemmin saamaan elokuvan alkuperäisen kastin kokoon, joten ilman sen päätähteä elokuvaa tuskin aletaan kuvaamaan. Carreyn fanit saavat kuitenkin nauruannoksensa pian nähtävässä The Incredible Burt Wonderstone -elokuvassa.

Nuija ja Tosinuija -elokuvalle tehtiin epävirallinen jatko-osa jo vuonna 2003, kun Troy Miller ohjasi elokuvan Nuija ja vielä nuijempi – kun Harry tapasi Lloydin. Elokuva vie hölmöjen kaverusten tapaamishetkeen näiden nuoruuteen 80-luvulle. Elokuvaa ei voida pitää autenttisena, sillä Farrellyn veljekset ja alkuperäistähdet eivät osallistuneet sen tekemiseen. Filmin pääosia näyttelivät Derek Richardson ja Eric Christian Olsen.