Kimille syydetään lokaa: ”Läntisen sivilisaation häpeäpilkku”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Miljoonaomaisuuden realitysarjojen avulla kerännyt Kim Kardashian on nykyisin yksi maailman seuratuimmista julkkiskaunottarista. Muhkeista muodoistaan tunnettu neitokainen joutui taannoin skandaalin keskiöön, kun hänen väitettiin esiintyvän alastomana eräässä nettikuvassa.

Nyt 31-vuotias Kim Kardashian on saanut kritiikkiä julkisuuskuvansa aiheuttamista vaikutuksista. Brittiläisen tyttökoulun rehtori Helen Wright on nimittäin syyttänyt kaunotarta nuorten tyttöjen mielten pilaamisesta. Tähden Zoo-lehdessä julkaistu kansikuva kiteyttää asiantuntijan mielestä nykyajan turmiollisuuden.

– Kaikki mikä on väärin läntisessä sivilisaatiossa kiteytyy Kim Kardashianiin. Virallisesti kaunein nainen maailmassa? Tähänkö haluamme nuortemme tähtäävän? kertoo Helen Wright The Sun -sivustolle.

Wrightin mukaan Kardashianin holtiton elämäntyyli on huono esimerkki tähteä ihannoiville fanitytöille. Kimin antaman esikuvan mukaan tytöt voisivat nousta julkisuuteen ilkeyden ja skandaalien kautta. Nainen kritisoi myös realitytähden vartaloa, joka viestittää yliampuvasti seksuaalisuudesta ja pinnallisuudesta. Rehtorin mukaan koulujen tulisikin kasvattaa nuoria ymmärtämään mediakulttuuria ja sen tähtiä.

Kim Kardashian on seurustellut jo muutaman kuukauden ajan räppäri Kanye Westin kanssa. Pariskunnan romanssista liikkui aiemmin tänä vuonna pitkään huhuja, kunnes he päättivät tuoda suhteensa julkisuuteen. Realitykaunotar on ollut aiemmin kaksi kertaa naimisissa Damon Thomasin ja Kris Humphriesin kanssa. Jälkimmäinen avioliitto kesti vaivaiset 72 päivää.