Näytteleminen voi kannattaa – tämän kaunottaren vuositulot 34,5 miljoonaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywoodin nuorten näyttelijäkaunottarien joukkoon lukeutuva Kristen Stewart nähdään pian Suomen valkokankailla Lumikki ja metsästäjä -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa 8. kesäkuuta. Nyt näyttelijäkaunottaren tilipussista on saatu melko vaikuttavia tietoja.

Forbes-talouslehti on nostanut 22-vuotiaan neitokaisen vuotuisen eniten tienaavien näyttelijättärien listan ykköspaikaille. Lehden mukaan Stewart on tienannut kuluneen vuoden aikana Twilight-menestyselokuvien ja tuoreen Lumikki ja metsästäjä -elokuvan ansiosta päätähuimaavat 34,5 miljoonaa dollaria. Tähän summaan on laskettu elokuvarooleista saatujen tulojen lisäksi muun muassa mainoskampanjoista saadut palkat.

Twilight-kaunottaren takana hyvänä kakkosena listalla on 39-vuotias Cameron Diaz 34 miljoonan dollarin vuosituloillaan. Suosikkinäyttelijättären erittäin hyvätuloinen rooli Bad Teacher -komediassa vei hänet suoraan listan toiselle sijalle. Kolmanneksi ylsi 25 miljoonan dollarin vuosituloilla viime vuonna ainoastaan Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä -elokuvassa nähty Sandra Bullock.

Neljänneltä sijalta löytyy kuitenkin ehkä listauksen yllättävin nimi. Viime vuoden listauksessa eniten tienaavan näyttelijättären tittelin vienyt Angelina Jolie romahti neljänneksi 20 miljoonan dollarin vuosituloillaan. Viiden parhaan joukkoon ylsi myös äskettäin hiuksensa elokuvaroolia varten lyhyeksi leikannut Charlize Theron, joka tienasi viime vuonna 18 miljoonaa dollaria.