Tutkimus paljasti: Näin lesboäitien lapset menestyvät elämässä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Joidenkin mielipiteiden mukaan lesbopareilla tulisi olla lähipiirissään miespuolinen henkilö, joka toimisi isähahmona lesboäitien lapsille. Nyt Amsterdamin yliopisto on tehnyt tutkimuksen lesboäitien lapsista.

Kirjailijat ja poliitikot ovat tuoneet viime aikoina esille, että lesboparien poikalapset voivat turmeltua, jos heidän elämässään ei ole miehistä roolimallia. Joidenkin psykologien mukaan lesboäitien poikalapset eivät opi maskuliinisia luonteenpiirteitä, kuten stereotyyppisenä pidettyä kilpailunhaluisuutta.

Yliopiston tutkimus on nyt kääntänyt väitteet päälaelleen, sillä tulosten mukaan lesboparien lapsilla on hyvin onnellinen elämä. Tutkimukseen osallistui 78 lasta, joiden vanhemmat olivat lesboja. Tutkimusjohtaja Henny Bos ja hänen työtiiminsä kyselivät lapsilta, miten isähahmon puuttuminen vaikuttaa heidän elämäänsä.

Tutkimuksen mukaan isähahmon puuttumisella ei ollut vaikutusta lesboparien tyttö- tai poikalasten käyttäytymiseen. Lesboäitien tyttö- ja poikalapsilla oli maskuliinia luonteenpiirteitä, vaikka heidän elämässään ei ole ollut miehistä roolimallia. Isähahmon puuttuminen ei myöskään vaikuttanut lasten henkiseen hyvinvointiin. Lesboparien lapsilla on tutkimuksen mukaan alhaisempi riski sairastua esimerkiksi masennukseen.