Tutkimus yllätti: Kotityöt tekevät miehet onnellisiksi!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yleisen olettamuksen mukaan naiset tekevät enemmän kotitöitä kuin miehet. Arkiset askareet ja kotityöt voivat aiheuttaa ongelmia parisuhteessa, jos toinen osapuoli ei huolehdi lainkaan kodin siistiydestä. Nyt Cambridgen yliopiston tutkimus selvitti, että miehet tarttuvat mielellään mopin varteen.

Tutkimuksen mukaan säännöllisesti kotitöitä tekevät miehet ovat nimittäin onnellisimpia kuin ne, jotka välttelevät kotisiivousta. Myös parisuhde voi hyvin, jos mies auttaa kumppaniaan arkiaskareissa. Aviomiehet ja poikaystävät potevat huonoa omatuntoa, jos he jättävät siivousurakan naisensa harteille.

Tutkimukseen osallistui 30.000 henkilöä 34 maasta. Osallistujilta kysyttiin muun muuassa kuinka kauan aikaa heille menee kotitöihin kuten tiskaamiseen, imuroimiseen ja pyykkien pesemiseen. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista kertoi siivoamisen luovan kotiin hyvän ilmapiirin. Moni mies kertoi tekevänsä kotitöitä, koska he haluavat kumppaninsa olevan tyytyväinen. Kotitöiden tasajako saa molemmat osapuolet hyvälle tuulelle, The Daily Mail -sivusto uutisoi.