Maailman suurin ruokalistalla oleva pizza – painoa huimat 26 kiloa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa tehdään koko ajan uusia ennätyksiä esimerkiksi suurimmissa ruoka-annoksissa. Nyt Australiassa on tehty uusi ennätys maailman suurimmasta ruokalistalla olevasta pizzasta, joka löytyy Sydneyssä sijaitsevasta Il Colosseo -pizzeriasta.

Ravintolan brittiläiset yrittäjät Mark Wright ja Paul Sergeant kehittivät pizzan, joka painaa huimat 26 kiloa ja keventää ostajan lompakkoa lähes samassa suhteessa. Halkaisijaltaan 1,8 metrinen pizza maksaa nimittäin noin 500 euroa.

Pizzan pohjan tekemiseen menee muun muassa 12 kiloa jauhoja ja kolme litraa vettä. Täytteeksi voi valita esimerkiksi neljä kiloa juustoa, viisi kiloa kinkkua ja kaksi litraa tomaattikastiketta. Jättipizzasta voidaan tehdä 54 pizzapalaa, joista jokainen on A4-paperiarkin kokoinen.