Delfiinillä yllättävä pusukaveri – hyppii onnesta

Nettivideot Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Uusimpien tutkimusten mukaan delfiinit ovat ihmisiin verrattavia otuksia. Nämä merten suloiset veijarit ovat nimittäin älykkyydeltään ja sosiaalisilta taidoiltaan hyvin ihmisen kaltaisia. Nyt eräällä verkkovideolla delfiini jakaa rakkauttaan ennakkoluulottomasti ja löytääkin yllättävän pusukaverin.

Videolla nähdään, kuinka delfiini nostaa päätään vedestä ja suukottaa veneessä istuvaa koiraa. Koira reagoi suuteloon häntäänsä heiluttaen. Delfiinin nähdään vielä hyppäävän ilosta ilmaan hellyyttävän pusun jälkeen.

Video kuuluu One World One Ocean -kampanjaan, jolla pyritään löytämään keinoja merten suojelemiseksi. Delfiinin ystävyys koiran kanssa ei sinänsä ole ihme merieläinten sosiaalisuuden huomioon ottaen. Niiden tiedetään pelastaneen hukkumassa olevia uimareita ja jopa menneen kokonaisen lauman voimin suojelemaan veden varassa olleita ihmisiä haiden hyökkäyksiltä.