Varo, nämä asiat voivat laskea seksiviettiäsi!

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Lämpiminä kesäiltoina lempi leiskuu varmasti ympäri Suomea. Nyt Shape-lehti onkin listannut kaikkien huomiotavaksi asioita, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti viriilimmänkin rakastajan seksiviettiin.

Unenpuute on yksi merkittävimmistä seksivietin kaikottajista. Lehden mukaan vain kuuden tunnin yöunet voivat aiheuttaa kroonisen univajeen, joka taas voi vähentää seksiviettiä sääntelevän testosteronin eritystä kehossa. Vieressä nukkuvan henkilön unettomuuteen usein johtava kuorsaus on myös omiaan vähentämään seksiviettiä.

Masennus aiheuttaa usein muiden oireiden lisäksi myös seksivietin laskemista. Uniongelmiakin aiheuttava masennus lisää myös väsymyksen aiheuttamaa haluttomuutta. Mielenterveysongelmien lisäksi muut terveysongelmat, kuten esimerkiksi ylipainoisuus, voivat vähentää itsetunto-ongelmien takia innostusta ryhtyä makuuhuoneleikkeihin.

Miehillä huonokuntoinen sydän voi olla syypää seksiviettiin oleellisesti vaikuttaviin erektio-ongelmiin. Jos sydämen verisuonet ovat tukkeutuneita, voi verisuonihäiriöt ilmetä myös erektiohäiriöinä veren virtaamisen estyessä. Seksiviettiin vaikuttavien sairauksien lääkitseminen voi itsessään yllättävää kyllä myös hillitä seksinhimoa. Kaikki keskuhermostoon vaikuttavat lääkkeet voivat saada aikaan ei-toivottua seksivietin laskemista.

Liian innokas urheilu voi myös johtaa väsymyksen kautta syntyvään haluttomuuteen. Timminä pysymistä ei siis kannata viedä liiallisuuksiin. Makuuhuone kannattaa myös pyhittää mahdollisimman teknologiavapaaksi alueeksi, sillä kaikenlaiset älypuhelimet ja tietokoneet vain vievät keskittymisen pois itse lempimisestä.

Lehti muistuttaa myös, että liiallinen tupakointi ja alkoholin käyttö voi heikentää seksiviettiä. Stressi vaikuttaa myös oleellisesti haluuttomuuteen makuuhuoneessa. Pariskuntien ei myöskään kannata pitkittää riitojaan, sillä sisälle patoutunut viha harvemmin johtaa sihisevään sänkyjumppaan.