Ice Age 4 valtava leffamenestys – ennätykset rikki kertaheitolla

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Jäätikön asukeista kertovista Ice Age –elokuvista on julkaistu jo neljä osaa. Ensimmäinen elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2002 ja sittemmin elokuvasarja on noussut supersuosituksi. Suomessa nähtiin viikonloppuna Ice Age 4: Mannerten mullistus –elokuvan ensi-ilta.

Nyt kyseisen elokuvan uutisoidaan tehneen jättimäiset tuotot avausviikonloppunaan. Lukuisissa maissa viikonloppuna ensi-iltansa saanut teos teki parin päivän aikana noin 78 miljoonan dollarin, eli noin 64 miljoonan euron, tuotot. Ice Age 4: Mannerten mullistus nousi ykköseksi lukuisissa maissa, kuten Argentiinassa, Ruotsissa, Norjassa ja Kolumbiassa. Elokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa vasta 13. heinäkuuta.

Animaatioelokuvassa kuullaan lukuisten tähtinäyttelijöiden ääniä, kuten Ray Romanoa, Denis Learya, Queen Latifaa ja Jennifer Lopezia. Erään mammutin ääniroolissa kuullaan suosittu naisräppäri Nicki Minaj. Elokuva on saanut ylistystä kriitikoilta, sillä joidenkin mielestä teos on parhain Ice Age –animaatio niin visuaalisesti kuin tarinallisesti.

Amerikkalaisissa tietokoneanimaatioissa seurataan Manfred-mammutin, Sid-laiskiaisen ja Diego-sapelihammaskissan ystävyyttä ja elämää. Elokuvien suosituimmaksi hahmoksi on kuitenkin noussut Jyrsis-maaorava, joka himoitsee tammenterhoja. Viimeisimmissä osissa Jyrsiksen roolia on venytetty pidemmäksi sen suuren suosion vuoksi.