ÄLÄ kokeile näitä temppuja kotona: Vaaralliset ilotulitemokat videolla

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessa juhlitaan uuttavuotta ja länsirannikolla myös saarikauden päättäjäisiä räiskyvien ilotulitteiden merkeissä. Juhlapäivää ennen ilotuliterakettien ampujia muistutetaan käyttämään suojalaseja, sillä ilotulitteet voivat sokaista, jos ne räjähtävät silmien lähettyvillä.

Nyt verkossa on julkaistu video, jossa nähdään, kuinka ihmisten ilotulite-ammunnat menevät rajusti pieleen. Videon alussa nähdään näyttävä tilanne, kun naapurustossa ammutaan taivaalle ilotulite. Raketti räjähtää talojen yllä, minkä seurauksena sähköt katkeavat ja auton varashälyttimet alkavat soimaan. Videolla nähdään myös, kuinka nuorten miesten alapäät joutuvat räjähtävien ilotulitteiden uhreiksi.

Nettivideolla muun muuassa nähdään eräs nuorukainen, joka räjäyttää ilotulitteen peniksensä kohdalla. Myös erään toisen miehen sukukalleudet joutuvat tulilinjalle, kun maassa sytytetty ilotulite jää palamaan miehen haaroväliin ja räjähtää. Typerin kokeilu nähdään videon alkupuolella, kun ihmiset sytyttävät takapuolesta törröttävän raketin palamaan.