Nainen synnytti koomassa lapsen – ei uskonut omaksi herättyään

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Onnettomuudet saattavat joskus päätyä valitettavaan tilanteeseen, jossa henkilö joutuu koomaan. Yllättäviäkin asioita voi kuitenkin tapahtua syvän tajuttomuuden tilan aikana. Nyt eräs brittiläinen nainen yllätti synnyttämällä lapsen koomassa.

23-vuotias Emma Mynors koki nuoreen ikäänsä nähden paljon, kun sairastui keuhkokuumeeseen ja sai taudin ansiosta kaksi halvausta. Essexiläinen nainen vajosi lopulta koomaan, jonka aikana koki tietämättään syntymän ihmeen. Mynors synnytti nimittäin tyttärensä koomassa.

Colchesterin sairaalan hoitajat huomasivat rutiinitarkastusta suorittaessaan, että naisen synnytys oli käynnistynyt. Vauva oli tuolloin jo matkalla ulos. Mynors synnytti ennenaikaisesti Amy-nimisen tyttövauvan, joka painoi syntyessään vain noin 1,5 kiloa. Myöhemmin nainen heräsi koomasta.

Koomasta herättyään hän ei ollut uskoa tytärtään omakseen. Viikkojen kooman jälkeen hoitajat näyttivät kuvia vastasyntyneestä vauvasta, eikä Mynors uskonut synnyttäneensä lasta. Naisella ei ollut herätessään muistikuvaa raskaudestaan, ja hän väittikin aluksi vastaan kuullessaan äitiydestään.

– Tuntui uskomattomalta ajatella, että olin synnyttänyt normaalisti ollessani vielä koomassa. En ollut tietoisesti ponnistanut tai kokenut yhtään supistusta, silti pikku tyttöni oli vierelläni täydellisen terveenä. Se tuntui ihmeeltä, kertoo Emma Mynors Daily Mail -sivustolle.

Nainen ei heti tuntenut sidettä lapseen, koska hänellä ei ollut muistoa syntymän hetkestä. Aluksi Amy-vauva tuntui vieraan ihmisen lapselta, mutta parin kuukauden totuttelun jälkeen Mynors tunsi jo vauvan omakseen. Nainen kertoo olevansa kiitollinen onnekkaasta kohtalostaan ja terveestä lapsestaan.