Sturm und Drang tekee paluun – uusi levy syksyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasalainen Sturm und Drang -yhtye tekee paluun kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen. Teiniyhtyeenä aikoinaan läpimurtonsa tehneen bändin uusi levy ilmestyy syyskuussa. Albumin ensimmäinen single Molly the Murderer on juuri julkaistu.

Vuonna 2008 julkaistun edellisen albumin jälkeen Sturm und Drang päätti ottaa kunnolla aikaa uusien ja entistä parempien kappaleiden kirjoittamiseen. Bändin nuoret jäsenet ovatkin viettäneet kaiken vapaa-aikansa treenikämpällä ja studiossa.

– Olemme tehneet paljon töitä kehittyäksemme. Välillä kärsivällisyys on meinannut loppua, mutta onneksi jaksoimme odottaa. Nyt Sturmis kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, yhtyeen laulaja Andre Linman sanoo.

Syyskuussa julkaistavaa pitkäsoittoa työstettiin pitkään ja hartaasti. Levyn kappaleet ovat aiempaa melodisempia. Biiseissä kuuluvat alusta asti Sturm und Drangia inspiroineet kasarivaikutteet, mutta modernilla ja raikkaalla otteella.

Jo 15-vuotiaina ensimmäisen hittinsä Rising Sonin julkaisseen bändin jäsenet ovat nyt parikymppisiä. Aikuiseksi kasvaminen on tuonut mukanaan myös jäsenmuutoksia: Sturmikseen on liittynyt kaksi uutta jäsentä, kitaristi Jani Kuoppamaa ja basisti Joel Wendlin. Uudet jäsenet löytyivät helposti kaveripiiristä.

Sturm und Drangin levyjä Learning to Rock ja Rock ’n Roll Children on myyty yhteensä lähes 100.000 kappaletta. Bändi on uransa aikana keikkaillut sekä Euroopassa että Japanissa.