Alison Krauss esiintyi Suomessa: ”Upea vastaanotto”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalainen kantri- ja bluegrasslaulajatar Alison Krauss esiintyi Suomessa Union Station -yhtyeensä kanssa maanantaina 2. heinäkuuta. Finlandia-talolla järjestetyssä konsertissa nähtiin myös maailman parhaimpana dobro-soittajana pidetty Jerry Douglas.

Stara oli paikalla katsastamassa supertähden keikan tunnelmat. Grammy-historian kaikkien aikojen palkituin naisartisti ei osoittanut diivan elkeitä, sillä hän saapui esiintymislavalle sovittuun aikaan. Yleisö riemastui jo ensimmäisten sävelmien kohdalla ja yhtye sai raikuvat aplodit, kun laulajattaren kirkas enkeliääni täytti Finlandia-salin.

Kuva: Neea Jokinen, Stara

Paper Airplane -kappaleella aloittanut kantrilaulaja kiitti yleisöä kolmannen biisisetin esittämisen jälkeen upeasta vastaanotosta. Ensimmäinen puheenvuoro kuitenkin keskeytettiin, kun salin sivulla istunut henkilö huusi ”olette naurettavia”. Yhtye näytti yllättyneen kommentista ja he kertoivat, etteivät ymmärrä miehen sanojen tarkoitusta.

Typerä heitto jäikin hieman epäselväksi, sillä mies huusi yhtyeelle pian uudelleen ja kertoi tarkoittaneensa lauseellaan pelkkää hyvää. Mieskatsojan heikko englannintaito aiheutti hämmennystä, mutta yhtye ei antanut huutojen häiritä esiintymistä.

Konsertin upeimpiin hetkiin lukeutui esitys Alison Kraussin kuuluisasta cover-kappaleesta, Baby, Now That I’ve Found You. The Foundations -yhtyeen alkuperäinen kappale on yksi naisartistin tunnetuimmista biiseistä. Yleisö riehaantui, kun dobro-kitarallaan häikäissyt Jerry Douglas esitti uskomatonta soittotaitoaan soolokappaleen aikana.

Käsikarvoja nostatti koskettava Ghost in This House -kappale, joka julkaistiin laulajattaren Forger About It -albumilla. Kantritähti vitsaili esittävänsä yhtyeen kanssa vain surullisia kappaleita, jotta yleisölle ei tulisi hyvä mieli konsertin aikana.

Alison Krauss esitteli yhtyeensä jäsenet biisien välissä ja kertoi muun muuassa hauskoja yksityiskohtia heidän luonteistaan. Yhtyeen jäseniä ovat Barry Bales, Ron Block, Alison Brown ja Dan Tyminski. Arvostettu muusikko Jerry Douglas on kiertänyt yhtyeen kanssa jo vuodesta 1998.

Yhdysvaltojen Illinoisissa varttunut Alison Maria Krauss alkoi opiskelemaan viulunsoittoa jo viiden vuoden iässä. Hän osallistui kahdeksanvuotiaan paikallisiin talent-kilpailuihin ja kaksi vuotta myöhemmin hänellä oli oma bändi. Sittemmin kantrilaulajatar on voittanut muun muuassa 27 Grammy-palkintoa. Alison Krauss on kertonut pitävänsä kantritähti Dolly Partonia idolinaan.