Glee-tähteä kiusattiin rajusti koulussa – apua yllättävältä suunnalta

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla suurta menestystä saaneen Glee-televisiosarjan näyttelijä Chris Colfer palkittiin viime vuonna arvostetulla Golden Globe -palkinnolla. Time-lehti nimesi taannoin avoimesti homoseksuaalina elävän tähden 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon koko maailmassa.

Nyt 22-vuotias Chris Colfer kertoi haaveilleensa kouluvuosinaan siitä, että supersankarit tulisivat pelastamaan hänet pahasta maailmasta. Näyttelijän mukaan hän joutui nimittäin päivittäin koulukiusaamisen uhriksi seksuaalisen suuntautumisensa, ulkonäkönsä ja kimeän äänensä takia. Tähti lukitsi itsensä usein makuuhuoneeseensa koulun jälkeen ja haaveili supersankareista.

– Minua kiusattiin koulussa jokaikinen päivä. Minua haukuttiin homoksi ja viestejä liimattiin selkääni. Koulukiusaamisen takia minulle kehittyi pakkomielle supersankareihin, Chris Colfer kertoi muotisivusto MrPorterille.

Tähden mukaan hän joutui siirtymään kotiopetukseen julkisesta koulusta rajun kiusaamisen takia. Hän muistuttaa jatkuvasti fanejaan siitä, että heidän tulee olla ylpeitä itsestään ja seksuaalisuudestaan. Chris Colfer näyttelee Glee-hittisarjassa Kurt Hummel -nimistä oppilasta, joka on homoseksuaali.

Kaliforniassa varttunut Chris Colfer sai ensimmäisen televisioroolinsa vuonna 2009, kun hänet kiinnitettiin Glee-musikaalisarjaan. Alun perin näyttelijä haki pyörätuolissa istuvan Artie Abrams -lukiopojan roolia, mutta sen esittäjäksi valittiin Kevin McHale. Sarjan luoja Ryan Murphy vakuuttui kuitenkin Colferin koe-esiintymisestä niin paljon, että hän kehitti Kurt Hummel -hahmon vasta näyttelijän tavattuaan.