Olavi Uusivirta: ”Olen ensisijaisesti savusaunoja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosittu suomalainen viihdetaiteilija Olavi Uusivirta kiertää parhaillaan Suomen festivaaleja, mutta pian hänet voi nähdä jälleen myös valkokankaalla Miss Farkku-Suomi -elokuvassa. Stara tapasi Uusivirran Tammerfesteillä Tampereella.

20-vuotiaana musiikillisen uransa aloittanut herrasmies on ehtinyt Nuoruustango-debyyttialbumin jälkeen puuhata yhtä sun toista. Uusivirran kasvot ovat tulleet tutuksi teatterin lavalta, elokuvista, keikoilta ja musiikkivideoilta, joiden lisäksi hänen ääntään kuullaan säännöllisesti Yleisradio Radio Suomen Taustapeilin Pyöreä pöytä -ohjelmassa. Miten artisti itse määrittelee itsensä?

– Olen ensisijaisesti savusaunoja. Jos nyt ajatellaan kitaran rämpyttämistä, biisien rustaamista ja naaman vääntämistä, niin nämä asiat tulevat mun elämässäni jossain sijoilla 38 – 43. Siinä edellä on sellaisia oikeasti tähdellisiä asioita.

Miehelle elämän prioriteetit eivät ole maineessa ja kuuluisuudessa, vaan elämän hienoissa hetkissä ja yksinkertaisissa nautinnoissa. Uusivirta heittäytyy suorastaan runolliseksi kuvatessaan erästä intohimoaan. Taitavin sanakääntein hän yhdistelee kuulijan mielessä saunomisen ja vinyylilevyjen maailman.

– Savusauna, se on prioriteetti. Ja sitten siinä yhteydessä sellainen vihreästä puikosta nautittu keskiolut. Ei missään nimessä nelosolut, vaan sopivan kylmä, vihreällä etiketillä varusteltu 4,7-volttinen olut. Sellainen yhdistelmä on kuin vinyylilevyt – analoginen ja esteettinen kokemus. Kun ostat vinyylilevyn ja näet, miten neula osuu siihen uraan, tapahtuu ihme.