Suomalaiset stand up -tähdet Tammerfesteillä: ”Kaikki keikat pelottavat jonkun verran”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessa stand up -genre on askant vasta viime vuosina tekemään todellista nousua, ja samalla alan klubit ovat saaneet vuosi vuodelta yhä suuremman suosion. Tänä vuonna stand up on otettu mukaan myös Tammerfest-tapahtuman viralliseen ohjelmaan.

Stara tapasi Suomen eturivin ammattilaiset keskiviikkona. Heli Sutela ja Pirjo Heikkilä paljastivat haastattelussa, että myös ammattilainen tuntee vatsassaan perhosia lavalle noustessaan.

– Jos joku keikka pelottaa helvetisti ja sit se meneekin hyvin, niin sen jälkeinen olo on maailman paras. Voi olla sellaisia tilaisuuksia, joihin on mennyt esimerkiksi jostain ahneudesta suostumaan, Heli Sutela kertoi.

– Kaikki keikat pelottavat jonkun verran, mut jotkut taas ihan helvetisti. Jos niissä onnistuu ja sen jälkeen menee kotiin, niin ensimmäinen puoli tuntia on oikeasti maailman paras fiilis. Sit taas alkaa pelkäämään jo seuraavaa keikkaa, Heli jatkoi.

– Sairaan hyvät keikat on parhaita. Muuten samat sanat kuin Helillä, Pirjo Heikkilä lisäsi.