Nälkäpeli-elokuva tekee harrypotterit – fanit innoissaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Nälkäpeli, eli The Hunger Games, nousi maaliskuussa pidetyn avausviikonloppunsa aikana Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi ykköseksi kaikilla suurilla markkinoilla ympäri maailman. Elokuva on tuottanut tähän asti jo huimat 678 miljoonaa dollaria.

Nyt elokuvan jatko-osan ohjaajaksi valittu Francis Lawrence paljasti, että kirjasarjaan perustuvan elokuvan viimeinen teos tullaan jakamaan kahteen osaan. Ohjaaja kertoi, että viimeisen Matkijanärhi-elokuvan ensimmäinen osa saa ensi-iltansa marraskuussa vuonna 2014. Viimeinen osa nähdään valkokankailla vasta kolmen vuoden päästä.

Francis Lawrence kiinnitettiin äskettäin Nälkäpeli: Vihan liekit -jatko-osan ohjaajaksi, kun ensimmäisen teoksen ohjaaja Gary Ross päätti luopua paikastaan. Elokuvan toisen osan näyttelijäkaartiin valittiin aiemmin tässä kuussa Philip Seymour Hoffman, joka tulee esittämään Plutarch Heavensbeen roolihahmoa.

Nälkäpeli-kirjasarja ja siitä tehty elokuva on noussut supersuosituksi maailmanlaajuisesti. Teokset ovat saaneet ylistystä kriitikoilta, mutta esimerkiksi konservatiivisten järjestöjen tiedetään pitävän sci-fi-kirjoja liian väkivaltaisina nuorille lukijoille. Twilight-hittikirjojen kirjoittaja Stephanie Meyer on kertonut olevansa Nälkäpelien fani.