Hollywood-tähti lopettaa uransa: ”Kiitolliset hyvästini”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Irlantilainen näyttelijä Peter O’Toole tunnetaan erityisesti roolistaan vuoden 1962 Arabian Lawrence -elokuvassa. Mies on ollut kahdeksan kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi.

Nyt arvostettu näyttelijä on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 79 vuoden iässä. Syyksi mies kertoo intohimon loppumisen näyttelemiseen. Monissa klassikkoelokuvissa näytellyt veteraani onkin sitä mieltä, että näyttelijän tulisi itse päättää milloin laittaa pisteen omalle työuralleen.

– On minun aikani luovuttaa. Jäädä eläkkeelle elokuvista ja teatterin lavalta. Sydämeni ei enää haikaile näyttelemisen pariin, kiitolliset hyvästini ammatilleni, kertoo Peter O’Toole Metro-lehdelle.

O’Toole on ollut viihdealalla 58 vuoden ajan. Mies kuvailee uraansa vaihtelevaksi, ja siihen on kuulunut upeita ihmisiä, floppeja ja hittejä. Veteraanitähti on näytellyt muun muassa elokuvissa Venus, Becket, Leijona talvella, Troija, Tähtisumua ja Rottatouille. Vuonna 2003 mies sai elämäntyö-Oscarin.