Supertähtien ylipitkä keikka päättyi tylysti: ”Englannista on tullut poliisivaltio!”

Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalaismuusikko Bruce Springsteen on myynyt vuosien varrella maailmanlaajuisesti yli 120 miljoonaa levyä. 62-vuotias muusikko tunnetaan myös energisistä ja pitkäkestoisista keikoistaan, joita mies jaksaa edelleen tehdä tiuhaan tahtiin. Suomeen Springsteen saapuu 31. heinäkuuta.

Lontoolaiset keikkajärjestäjät eivät nauttineet menestysmuusikon keikasta aivan yhtä paljon kuin paikalla ollut 65.000 katsojan jättiyleisö, sillä he lopettivat miehen keikan kesken. The Sun -lehden mukaan Springsteen oli esittämässä lauantaina Lontoon Hyde Parkissa encorea The Beatles -legenda Paul McCartneyn avustuksella, kun muusikkomiesten mikrofonit sammutettiin kesken keikan.

Keskeytyksen syynä oli esiintymisen venyminen sovittua pidemmäksi. Viranomaiset olivat antaneet esiintymiselle tiukan takarajan, joka oli hyvin myös artistien tiedossa. Supertähdet olivat hyvin tietoisia keikan ehdottomasta takarajasta, mutta siitä huolimatta jatkoivat maratonkeikkaansa kielloista huolimatta.

Paikalla olleen fanin tallentamalta videolta näkyy, kuinka musiikkilegendojen esitys katkeaa kesken kappaleen. Springsteen ei päässyt edes kiittelemään yleisöään yli kolme tuntia kestäneen maratonkeikan jälkeen. Muusikon E-Street Band -yhtyeen kitaristi Steven Van Ztandt kritisoikin päätöstä myöhemmin kovin sanoin Twitter-mikroblogissaan.

– Onko maailmassa liikaa hauskuutta? Olisimme lopettaneet ennen yhtätoista jos olisimme soittaneet vielä yhden kappaleen. Lauantai-iltana! Ketä me oikein häiritsimme? 61-vuotias Van Ztandt ihmetteli Twitterissä.

Van Zandt kysyi myös seuraajiltaan ”milloin Englannista oli tullut poliisivaltio”. Konsertin järjestäjät ovat sittemmin puolustelleet buuaustakin aiheuttanutta päätöstään sillä, että melun tuottaminen pitää päättyä alueen asukkaiden rauhan turvaamiseksi illalla 22.30 mennessä. Myös Lontoon pormestari Boris Johnson on julkisesti kritisoinut järjestäjien toimia.