Rakastettu suosikkinäyttelijä menehtyi kotonaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lähiaikoina valitettavan moni legendaarinen televisio- ja elokuvatähti on nukkunut pois. Nyt maailmalla leviää taas suru-uutisia, sillä amerikkalaisnäyttelijätär Celeste Holm on menehtynyt 95-vuotiaana. Menestykseksäs näyttelijätär kuoli kotonaan New Yorkissa sydänkohtaukseen.

Holm oli ollut sairaalahoidossa nestehukan takia aiemmin tässä kuussa ja hänet oli päästetty kotiin jatkamaan paranemistaan, CNN-uutistoimisto kertoo. Suosikkinäyttelijätär kuitenkin menehtyi sunnuntaina sydänkohtaukseen kotonaan läheistensä ympäröimänä. New Yorkista kotoisin ollut Holm aloitti uransa Broadwaylla jo vuonna 1940 The Time of Your Live -musikaalissa.

1940-luvun loppupuolella elokuvien pariin siirtynyt menestysnäyttelijä voitti parhaan naissivuosan Ocar ja Golden Globe -palkinnot roolistaan Hiljainen sopimus -elokuvassa. Holm sai urallaan Oscar-ehdokkuuksia myös Seikkailevat sisaret ja Kaikki Eevasta -elokuvista. Suosikkinäyttelijä tullaan myös muistamaan esiintymisistään muun muassa Columbo ja Enkelin kosketus -televisiosarjoissa.

Holm ehti menestyksekkään uransa lisäksi kasvattamaan myös kaksi aikuista lasta. Suosikkinäyttelijättärellä oli ollut vuosien varrella viisi aviomiestä. Holmia kaipaamaan jää hänen lastensa lisäksi myös hänen viimeisin aviomiehensä Frank Basile. Vuonna 2004 Hollywood-näyttelijättären kanssa naimisiin mennyt Basile on Holmia 46 vuotta nuorempi.