Coldplay yllätti faninsa – julkaisi erikoisen fanituotteen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla erittäin hyvin menestynyt brittiläinen pop rock -yhtye Coldplay keikkailee tässä kuussa Mylo Xyloto -albuminsa tiimoilta Pohjois-Amerikassa. Nyt yhtye on kuitenkin otsikoissa erikoisen aluvaltauksen merkeissä, sillä Coldplay on julkaisemassa omaa sarjakuvaa.

Sarjakuva on luotu yhtyeen Mylo Xyloto -albumin pohjalta, The Sun -lehti kertoo. Mylo Xyloto -sarjakuvaa julkaisee Simpsonit-televisiosarjan luojan Matt Groeningin yhtiö Bongo Comics. Sarjakuvan on kirjoittanut Kung Fu Panda -animaatioelokuvan ja Paavo Pesusieni -animaatiosarjan ohjaajana työskennellyt Mark Osborne.

Coldplayn mukaan he ovat suunnitelleet sarjakuvaa kolme vuotta. Mylo Xyloto -sarjakuvasarjan ensimmäinen numero julkistetiin perjantaina kansainvälisessä Comic Con -tapahtumassa San Diegossa. Kuusioisainen sarjakuva tulee ilmestymään kerran kuukaudessa ensi vuoden helmikuusta lähtien.

Coldplay on Hollywood-näyttelijätär Gwyneth Paltrowin kanssa naimisissa olevan Chris Martinin ja bändin kitaristin Jonny Bucklandin vuonna 1996 perustama yhtye. Brittibändillä on ollut vuosien varrella lukuisia menestyskappaleita ja -levyjä. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Yellow, Viva la Vida, Speed of Sound sekä Paradise.