Erin vuodatti kyyneleitä Tammerfesteillä: ”Rupesin pillittämään ihan täysillä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nylon Beat -kokoonpanosta tutun Erinin sooloura on lähtenyt nousukiitoon taannoin ilmestyneen esikoisalbumin myötä. Tammerfest-festivaalit keräsivät lauantaina lavat täyteen artisteja, ja keikalla nähtiin myös pirteä naispoppari.

Stara tapasi Erinin Ratinaniemessä backstagella, ja kysyimme neitokaiselta hänen kesäkuulumisiaan. Laulajatar myönsi joutuvansa korjailemaan meikkiään lavaesiintymistä varten, sillä keikkabussissa kuultu kappale herkisti naisen kyyneliin ennen keikkaa.

– Näen vaan toisella silmällä nyt. Matkalla tänne kuulin autoradiosta Samuli Putron Olet puolisoni nyt -biisiä, ja rupesin pillittämään ihan täysillä. Oli hirveitä vaikeuksia meikata, mutta ehkä se tästä, kertoi Erin nauraen Staralle.

Keikalle valmistautuva neito ehti muistelemaan myös levyntekoprosessiaan, joka kiteytyi valmiiseen Hunningolla-albumiin. Levy on myynyt ilmestymisensä jälkeen kultaa, ja siitä on lohkaistu näyttäviä singlekappaleita, jotka ovat menestyneet yleisön keskuudessa.

– Sitä tehtiin aika lailla huolella ja harkitusti. Tein aluksi kappaleita englanniksi ja en ollut aluksi edes ajatellut tekeväni kaikkia biisejäni itse, mutta jotenkin nälkä kasvoi syödessä, myöntää poppari.

– Kun se homma lähti toimimaan, ajatus levystä alkoi kirkastua – siitä, millainen sen pitää olla. Kaikki loksahti paikalleen. Olen vieläkin tosi tyytyväinen levyyn ja on sellainen olo, että kannatti tehdäkin huolella.