Ryöstäjät valitsivat väärän uhrin – papparainen antoi samalla mitalla! Katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vanhukset saatetaan joskus aliarvioida ulkonäkönsä perusteella höpsähtäneiksi ja vaarattomiksi. Nyt tuore amerikkalaistapaus todistaa, kuinka eräs vanhus olisi todellakin kannattanut ottaa tosissaan. 71-vuotias papparainen nimittäin pisti ryöstäjille näyttävästi vastaan.

Star-Banner -lehti kertoo, kuinka eläkkeellä oleva Samuel Williams ampui kahta ryöstäjää internetkahvilassa Ocalassa. Kaksi 19-vuotiasta nuorukaista oli saapunut samaan kahvilaan Williamsin kanssa aseita heilutellen, aikeinaan ryöstää internetkahvilan kassa. Ryöstäjiksi tunnistetut Davis G. Dawkins ja Duwayne Henderson eivät kuitenkaan varmasti odottaneet Williamsin pistävän heille hanttiin.

Kuva: YouTube

Valvontakameran tallentamalla videolla nimittäin näkyy, kuinka ryöstäjät juoksivat kahvilaan ja käskivät ihmisiä menemään lattialle. 71-vuotias Williams ei kuitenkaan totellut teinejä, vaan vanhus vetikin aseensa esille. Aseistettu vanhus yllätti ryöstäjät toden teolla, sillä hän alkoi heti ampua heitä kohti. Loukkaantuneet rosvot juoksivatkin pikaisesti ovesta ulos.

Dawkinsin ja Hendersonin poistuttua kahvilasta sankarivanhus lukitsi oven ja soitti poliisille. Williams oli ampunut Dawkinsia käteen ja Hendersonia lonkkaan sekä takamukseen. Poliisit ovat sittemmin kiitelleet vanhusta kymmenien paikalla olleiden ihmisten hengen pelastamisesta. Todellista uhkaa kahvilan asiakkailla ei ehkä kuitenkaan ollut, sillä teinipoikien ase oli heidän mukaansa ”rikkinäinen ja ruosteessa”, eikä siinä ollut luoteja.

– Minusta tuntuu kamalalta. Se ei tunnu hyvältä. Se saa ajattelemaan valintoja, joita tekee elämässään, ja sitä, kuinka elämä tulisi elää, katuva Henderson kertoo ryöstöstä lehdelle.

Kuva: YouTube