Näiden syiden takia hyvä parisuhde hajoaa

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Ero saattaa tulla joskus pariskunnan toiselle osapuolelle täytenä yllätyksenä. Jos omasta mielestä suhde on voinut hyvin, toisen lähtemistä voi olla vaikea ymmärtää. Nyt Shape-lehti onkin vastannut tähän ongelmaan listaamalla syitä, miksi hyvä parisuhde muuttuu happamaksi.

Lehden mukaan yllättävän usein hyväkin parisuhde lakoaa nopeasti, jos kumppani ei osaa käsitellä menneisyytensä henkisiä taakkoja. Kaikilla on joitakin asioita menneisyydessään, joita ei haluta jakaa kumppanin kanssa. Tämä on luonnollista, mutta ongelmalliseksi tilanne muodostuu siinä vaiheessa kun omia huonoja kokemuksia ei osata käsitellä. Tällöin samat käsittelemättömät asiat nousevat helposti ongelmiksi jokaisessa parisuhteessa.

Täydellisinkin suhde voi kuolla kasaan jos jompikumpi yksinkertaisesti lakkaa näkemästä vaivaa suhteen eteen. Kumppania hankkiessa näyttäydytään usein parhaimmillaan, mutta suhteen vakiinnuttua vaikutuksen tekeminen jää vähemmälle. Jos esimerkiksi deittien suunnittelu tai yhteisten illallisten järjestäminen lakkaa kokonaan, parhaimmankin suhteen tulevaisuus voi olla epävarma.

Parisuhteessa olevia naisia syytetään usein nalkuttamisesta, mutta tähän lankeaa valitettavan usein molemmat sukupuolet. Lehti listaakin liiallisen kritisoinnin yhtenä hyvän suhteen ehdottomana tuhoajana. Onnistuneessa parisuhteessa kumppanien tulisi tukea toisiaan kannustaen pikkuasioista valittamisen sijaan.

Ongelmaksi pidemmän päälle voi muodustua myös liian aikaisessa vaiheessa aloitettu suhteen fyysinen puoli. Terveellisen suhteen muodostaminen vie aikaa, ja sänkypuuhat voivat asettaa tuoreelle suhteelle liikaa paineita. Siksi lehti muistuttaakin, että fyysisyyden lisäksi myös läheisyydelle ja luottamuksen rakentamiselle kannattaa varata aikaa.