Olympiaurheilijat mokasivat rajusti: Vaaransivat kaikkien turvallisuuden – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoossa valmistaudutaan jo täyttä päätä pian alkaviin olympialaisiin, ja erityistä huomiota on kiinnitetty turvallisuuteen. Massiivisissa turvatoimissa on kohdattu viime aikoina vakavia vaikeuksia, mutta tilanne on jo paranemaan päin.

Tällä viikolla sattui kuitenkin nolo takaisku urheilijoiden taholta. Useat korkean tason urheilijat saivat nimittäin omat kulkulupansa, joista he menivät saman tien julkaisemaan valokuvat Twitter-blogissaan. Virhe oli turvallisuudesta vastaavien tahojen mukaan vakava, sillä kulkulupien valokuvien avulla niitä voidaan entistä helpommin väärentää. Nyt urheilijoita on kielletty jyrkästi julkaisemasta kuvia kulkuluvistaan.

Kuva: Twitter

Erityisen vakavaa oli se, että kuvissa näkyivät myös kulkuluvissa käytettävät viivakoodit, jotka huijarit ja vaikkapa terroristit voivat nyt väärentää. Jostain syystä brittiteknologia on sen verran kehityksestä jäljessä, että kulkuluvissa ei ole käytetty huomattavasti vaikeammin väärennettävää RDIF-teknologiaa. Siten kulkuluvat voi nyt kopioida jopa kopiokoneella. Turvayhtiö IPC totesi, että nettikuvat voivat olla terroristeille ”kultainen pääsylippu” paikan päälle.

Kuva: Twitter