Michael Monroe elämäkerroista: ”Iljettävää limanuljaska-sekoilua, sikailua ja irstailua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen menestysrokkari Michael Monroe on yhä edelleen Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin ja kansainvälisesti arvostetuin rocktähti. 50 vuotta tänä kesänä täyttäneen supertähden elämä puettiin taannoin myös kirjalliseen muotoon.

Michael Monroen elämäkerran myötä rock-kliseiden alta paljastui herkkävaistoinen ja valoisa mies, jolla on maailmalle paljon annettavaa. Monroe kertoi pohtineensa teoksen syntyvaiheessa sitä, olisiko hänellä tarpeeksi mielenkiintoista kerrottavaa ihmisille. Hanoi Rocks – All Those Wasted Years -teoksen kirjoittanut Ari Väntänen oli jo tuolla muistelmateoksella voittanut rokkarin luottamuksen osakseen, joten yhteistyö syntyi mutkitta.

– Ari on kirjoittanut elämässään kaksi kirjaa, ja ne ovat nämä kaksi teosta. Ne ovat loistavia, koska Ari on tehnyt ne rakkaudesta ja siitä, että se fanittaa niin paljon Hanoi Rocksia ja Michael Monroeta. Labour of love. Se rupesikin selittämään mulle, että onhan sulla stooria kerrottavana varsinkin soolouralta, ja olin että joo, no onhan sitä, Michael Monroe kommentoi Staralle.

– Mulla on niin erikoinen asema rock-maailmassa. Kun lukee näitä normaaleja rokkielämäkertoja, niissä on aina et ”Jee, me bailattiin, ja oltiin niin sekaisin, ja sit vedettiin Evian-vettä ja oltiin rehabissa”. Kaiken maailman sex, drugs ja rock’n’roll -kliseitä. Ei sitä jaksa kuunnella. Millasia ihmisiä nekin on? Iljettävää limanuljaska-sekoilua, sikailua ja irstailua. Ei normaali ihminen tollasta pystyis pokkana katsomaan, Monroe jatkoi.