Facebook-stalkkaus hämmentävän yleistä: ”Jopa 90 prosenttia eronneista”

Digi · Tim Isokivi

Maailman suurimman yhteisöpalvelun eli Facebookin avulla yhteydenpito tuttavien kanssa onnistuu helpommin kuin koskaan aikaisemmin. Se myös helpottaa kynnystä tarkistaa exän kuulumiset. Kukapa ei olisi joskus selaillut entisen tyttö- tai poikaystävänsä Facebook-sivua?

Tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä syyllistyy eronjälkeiseen netti-nuuhkimiseen. Kanadakaisen Länsi-Ontarion yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että jopa 88 prosenttia Facebook-käyttäjistä katsastaa entisten rakastettujensa Facebook-sivuja.

– Se on nykyään niin helppoa, aivan erilaista kuin ennen tämänkaltaista teknologiaa. Kun erosit ennen, juttu oli siinä. Facebook aiheuttaa lisää haasteita eronneille ihmisille, kertoo mediatutkimuksen opiskelija Veronika Lukacks.

48 prosenttia ihmisistä jäi entisten partnereidensa Facebook-kavereiksi. Ne, jotka poistivat exänsä kaverilistalta, olivat ehkä hieman yllättäen kiinnostuneimpia näiden nykymenosta. Jotkut jopa kirjautuvat sisään yhteisten kavereiden tunnuksilla vakoillakseen vanhojen heilojensa elämää. Länsi-Ontarion yliopiston opiskelija Veronika Lukacks aikoo jatkaa menestyksekästä tutkimustaan Facebookin vaikutuksesta ihmissuhteisiin.