Suomalaistähti amerikkalaissarjan pääosassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen näyttelijä Samuli Vauramo on tehnyt viime vuosina näyttävää uraa myös kansainvälisillä elokuvamarkkinoilla ja näytellyt esimerkiksi George Clooneyn rinnalla Hollywood-elokuvassa The American. Nyt Vauramo nähdään amerikkalaissarjan pääosassa.

Samuli Vauramo kertoi H+ -sarjastaan taannoin Staran haastattelussa, ja nyt sarja on viimein esitysvalmiina. Hollywoodin nimekkäimpiin tuottajiin lukeutuvan Bryan Singerin tuottama H+ käynnistyy nimittäin keskiviikkona 8. elokuuta. Nettisarjaa voi seurata ympäri maailman ilmaiseksi H+:n omalla YouTube-kanavalla. Jaksot kestävät 3 – 7 minuuttia, ja niitä julkaistaan kolme kerrallaan. Uusia jaksoja julkaistaan aina keskiviikkoisin yhteensä 16 viikon ajan.

Kuva: 2012 WBEI

H+ vie katsojan matkalle tulevaisuuteen, jossa teknologia on alkanut riistäytyä ihmiskunnan kontrollista. Valtaosa väestöstä on hylännyt kännykkänsä ja kannettavat tietokoneensa ja alkanut suosia uutta nerokasta nanoteknologista laitetta nimeltä H+. Pieni tietokoneimplantti pitää ihmisen mielen ja hermoston jatkuvassa yhteydessä internettiin.

Sarja alkaa hetkestä, jolloin vaarallinen tietokonevirus pääsee valloilleen ja tappaa hetkessä miljardeja ihmisiä. Hengissäselviytyjät joutuvat entuudestaan täysin tuntemattoman teknologisen ongelman keskelle, eikä maailma ole enää entisensä. Samuli Vauramo esittää sarjassa Torsti ”Topi” Kuuselaa, joka on nuori Suomen Suojelupoliirin internet-jaoston tutkija.

Kuva: 2012 WBEI

Amerikkalaissarja kuvattiin Chilessä keväällä 2011. Digisarjan on ohjannut Stewart Hendler ja käsikirjoittaneet John Cabrera ja Cosimo De Tommaso. Muissa päärooleissa nähdään muun muassa David Clayton Rogers, Hannah Herzsprung ja Alexis Denisof. Vauramon lisäksi sarjassa on pienessä roolissa myös toinen suomalaisnäyttelijä, Marjo-Riikka Mäkelä.