Elonkerjuu-tähden kirjassa rajua tekstiä: ”Neste alkaa nousta keulakuvan päähän”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkän eron jälkeen uraansa ilman entistä keulakuvaa jatkanut Elonkerjuu-yhtye julkaisee uutuuslevynsä syyskuussa. Sen kynnyksellä Like julkaisee Elonkerjuu-yhtyeen perustajajäsenen, lauluntekijän ja kitaristin Simo Rallin esikoisromaanin Uurna.

Uurna on Espanjan Aurinkorannikolle sijoittuva veijariromaani. Kaksi veljestä, maanviljelijä Ville ja ”erittäin tunnetussa iskelmäorkesterissa” ennen soittanut muusikko Joonas lähtevät hautaamaan lomakylässä asuvaa enoaan. Paikkoja näyttämään tulee vainajan kaveri Kalle.

Selviää, että naapurissa asuu mafia, enon huvilassa on salaisuuksia ja muutenkaan kaikki ei ole niin auvoista kuin miltä näyttää.

Muusikko-Joonaksen suulla raotetaan myös keikkaelämän vaikeutta. Lukijalle tulee väkisinkin mieleen selvät yhtymäkohdat Simo Rallin tosielämän bändikuvioihin, vaikka teksti onkin lähtökohtaisesti fiktiota.

– Yhteen hiileen puhaltaminen toimii niin kauan kun on mitä tavoitella. Sen jälkeen kun ootte saavuttaneet suurin piirtein kaiken mitä voi bändinä saavuttaa, kiertäneet joka ladon, ravintolan ja tanssilattian, alakaa nousta nestettä yleensä sen julkisuudessa eniten olleen keulakuvan päähän, kirjassa todetaan.

– Suitsutus saa kovemmankin karpaasin pään pyörälle. Sille ei vain mitää voi. Se on bändin elämänkaari. Levy-yhtiöitten on helpompaa pumpata vain yhtä henkilöä markkinoille, lehtien on helpompaa haastatella yhtä kuin kokonaasta sonnilaumaa.

– Miksi ne jäisivät teitä siellä hyysäämähän kun ette enää firmalle mitään tuota. Syntiähän ne tekis jos teitäkin ajattelisi. Se olis pelkkää rahan tuhlausta, täs maailmassa pitää tuottaa, olla kohtuuton, enon paras ystävä toteaa kirjassa.

Elonkerjuu-yhtyeen ensimmäinen levy Ilon pirstaleet julkaistaan 21. syyskuuta.