Saippuasarjan tähti kärähti huumefarmista – passitetaan vuosiksi vankilaan?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen saippuasarja Emmerdale on saanut Suomessakin vankan katsojakunnan. Nyt ohjelman entinen tähti Seamus Gubbins on saatu kiinni huumefarmin ylläpidosta.

Kahden lapsen näyttelijäisä joutui ongelmiin lain kanssa, kun hänen kotoaan löytyi 25 kannabiskasvia ja huumeiden kasvattamiseen tarkoitettua laitteistoa. Gubbins väitti aluksi kasvattaneensa huumekasveja omaan käyttöönsä.

Miehen kasviharrastuksen tuotokset olivat kuitenkin jopa 24.800 punnan eli 33.000 euron arvoiset. Oikeuden mukaan tähden kasvattamat kasvit viittasivat ”seikkailullisempaan operaatioon”. Gubbins myönsi syyllisyytensä mietojen huumeiden kasvattamiseen. Mies saattaakin joutua nyt jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Gubbins näytteli Emmerdale-hittisarjassa vuodesta 2001 vuoteen 2002. Hän näytteli ohjelmassa ahdistelija Ray Mullania, joka aiheutti ongelmia sarjan muille hahmoille. Irlantilainen mies on esiintynyt myös muun muassa brittiläisessä Brinkburn Street -draamasarjassa.