Suomalaisbloggareille karmea yllätys: Vuodatus kadotti kaikki kuvat!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettiblogit ovat tuhansille suomalaisille kirjoittamisen ja kuulumisten kertomisen henkireikä, ja blogeilla on nykyisin vähintään satojatuhansia lukijoita. Monet bloggarit käyttävät viikoittain tuntikausia tekstien ja kuvien tekemiseen ja päivittämiseen. Taannoin suomalainen blogipalvelu Vuodatus.net teki järkyttävän virheen.

Mediakonserni Alma Median omistukseen siirtynyt Vuodatus.net joutui teknisten ongelmien kohteeksi heinäkuun alussa, ja ongelman johdosta palvelun käyttäjien kaikki kuvat vuodesta 2009 saakka katosivat bittien taivaaseen. Pian selvisi, että mediakonsernin huolimattomuuden vuoksi kuvia ei voitu palauttaa.

– Kyllä se aika lailla kiukutti, kun kaikki kuvat katosivat. Leivontablogille kuvat ovat tärkeitä. Sitä ajattelee, että tällaista ei pitäisi käydä, leivontabloggari Piia Tella ”vuodatti” tuntojaan Pohjalainen-lehdessä.

– Aluksi ajattelin, että jätän koko bloggaamisen tähän, koska ruokablogin selkärankana kuitenkin ovat juuri kuvat. Esimerkiksi kakkuohjeiden yhteydessä on ensiarvoisen tärkeää nähdä, miltä se kakku valmiina näyttää, tuhat kuvaa menettänyt Cebicin keittiössä -bloggaaja Hanna Suhonen kertoi Yleisradiolle.

– Vaikka kuvat eivät olekaan blogini pääasia, ovat ne kuitenkin olleet itselleni todella tärkeitä. Kaikkia kuvia viimeisen 3 vuoden ajalta en todellakaan ole säästänyt koneellani. Tyhmyyksissäni luotin, että totta kai Vuodatus pitää kuvista jonkinlaisia varmuuskopioita, Kertomus jatkuu -bloggari kirjoitti.

Tavallisesti tällaisista tilanteista selvitään palauttamalla päivittäin otettava varmuuskopio, mutta tällä kertaa totuus olikin tarua ihmeellisempää. Alma Medialla ei nimittäin ollut blogipalvelustaan lainkaan varmuuskopiota. Verkossa onkin nyt ihmetelty kauhistuneina mediakonsernin toimintaa, eikä omakaan väki anna yhtiölle puhtaita papereita.

– Tietysti pitkässä juoksussa täytyy miettiä, että olisiko tällaiselle palvelulle joku muu omistaja parempi. Kyseessä on kuitenkin hieno blogipalvelu, jolla on valtavasti käyttäjiä, Alma Median chief digital officer Asmo Halinen kommentoi Pohjalaiselle.

Viihdelehti Stara hakee parhaillaan lisää bloggaajia uudistuvaan blogiosioonsa. Kiinnostuneiden yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen toimitus@stara.fi.