Tutkija julistaa: Suuseksi helpottaa raskaana olevien aamupahoinvointia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Raskaana olevien naisten aamupahoinvointi on usein vaivana erityisesti raskauden alkuvaiheessa. Nyt erään asiantuntijan mukaan suuseksi miehen kanssa voi kuitenkin auttaa helpottamaan ikävää pahoinvointia.

Väite voi ensikuulemalta kuulostaa miesten salajuonelta, mutta amerikkalaisen Albany-SUNY -yliopiston tutkijan mukaan se pitää paikkansa. Tutkimuksen mukaan raskauden alulle panneen miehen siemennesteen nauttiminen suun kautta voi vähentää raskauden aiheuttamia sivuoireita. Monien muiden selvitysten mukaan aamupahoinvointi johtuu tosin hormoneista.

Yliopiston psykologin tohtori Gordon Gallup kehottaa raskaana olevia naisia seksin vähentämisen sijaan lisäämään seksin harrastamista, jotta sekä partneri että nainen itse pysyvät terveempänä. Hänen mukaansa naiset saavat immuniteetin miehensä siemennesteelle yksinkertaisesti nauttimalla sitä suun kautta, Daily Mail -lehti uutisoi.

Lehden tiedossa ei ole onko tutkijalla vaimon käyttäytymisestä omakohtaisia kokemuksia. Gallup nousi vuonna 2002 otsikoihin kerrottuaan, että siemennesteen nielemisellä on masennusta ehkäiseviä vaikutuksia.