Ällöttävää! Mies on syönyt 30 vuotta pelkkiä raatoja: ”Puluja, lokkeja, hiiriä…”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla uutisoidaan aika ajoin ihmisten erikoisista ruokatottumuksista. Eräs teinityttö nousi vähän aikaa sitten otsikoihin yksitoikkoisen ruokavalionsa takia. Hän on nimittäin syönyt 15 vuoden ajan pelkkiä kananuggetteja.

Nyt Oddee-viihdesivusto on koonnut yhteen malliesimerkkejä erikoisimmista ruokailutottumuksista. Jonathan McGowan -nimisen miehen ruokavalio saattaa ällöttää monia, sillä 44-vuotias poikamies ravitsee itseään eläinten raadoilla. Mies ei halua ostaa lihaa kaupasta, joten hän hankkii ruokansa tienvarsilta.

Jonathan McGowan syö muun muuassa auton alle jääneitä hiiriä, siilejä, puluja, lokkeja ja variksia. Hän ei koskaan tapa eläimiä, vaan kerää kuolleita yksilöitä esimerkiksi metsästä tai autoteiltä. Miehen mukaan hän syö raatoja säästäkseen rahaa.

Ravitsemusasiantuntija Mark Haub kokeili taannoin erikoista ”Snack Cake” -dieettiä. Hän söi kahden kuukauden ajan pelkkiä Twinkie-kermaleivoksia, jotka ovat suosittuja etenkin Yhdysvalloissa. Mies laihdutti herkkudieettinsä aikana yli 12 kiloa.

Claire Simmons -niminen nainen vannoo myös vain yhden ruokalajin nimeen. Kolmekymppinen nainen on nimittäin syönyt jo yli 31 vuoden ajan pelkkää pizzaa. Juustoa ja tomaattisosetta rakastava Simmons kertoo aloittaneensa pizzaherkuttelunsa jo kahden vuoden iässä. Nainen kärsii SED-syömishäiriöstä, jossa hän pelkää kaikkia muita ruokia, paitsi pizzaa.

Eräs 17-vuotias teinityttö ihmetyttää varsin erikoisella ruokavaliollaan, sillä mystisen sairauden takia hän syö vain ja ainoastaan Tic Tac -karkkipastilleja. Lääkärit eivät ole löytäneet syytä nuoren erikoiseen ruokatottumukseen. Myös 59-vuotias Don Gorske on noussut otsikoihin himonsa vuoksi, sillä hän on syönyt 25.000 Big Mac -hampurilaista elämänsä aikana. Miehen mukaan hän syö noin kaksi kerrohampparia päivässä.