Tunnustus: Enkeli-Elisa oli silkkaa satua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kymmenettuhannet suomalaiset nettikäyttäjät innostuivat taannoin liittymään koulukiusatun ja siksi itsemurhan tehneen Elisan muistoksi perustettuun Facebook-ryhmään, jossa oli parhaimmillaan yli 40.000 jäsentä. Samalla lukuisat mediat iltapäivälehdet ja MTV3 mukaanlukien uutisoivat tapauksesta totena.

Varsinainen uutispommi tuli kuitenkin myöhemmin, kun Helsingin Sanomat ryhtyi selvittelemään tapauksen taustoja. Huippusuosioon nousseen Enkeli-Elisa -blogin, Facebook-ryhmän ja kirjan taustalta ei lopulta löytynytkään mitään konkreettista, ja lopulta lehti kertoi epäilevänsä tarinaa kirjailija Minttu Wettenterän sepittämäksi. Asiasta nousi kohu, joka johti lopulta poliisin esitutkintaan petosepäilynä.

Nyt syyttäjä on ilmoittanut, että asiassa ei nosteta petossyytettä. Samalla Helsingin Sanomien epäilyt huijauksesta ovat kuitenkin lopullisesti vahvistuneet. Poliisikuulusteluissa Wettenterä nimittäin myönsi, että Elisan isän kirjoittamaksi väitetyt blogitekstit ovatkin todellisuudessa hänen itse kirjoittamaansa fiktiota ja myönsi, ettei väitetty isä ole koskaan ottanut häneen yhteyttä. Kirjailija väittää kuitenkin edelleen, että tarinan taustalla olisi tositapaus. Sellaisesta ei kuitenkaan ole mitään todellista näyttöä.