Tutkijoiden hämmästyttävä löytö: Termiitti osaa räjäyttää itsensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luonto osaa yhä edelleen esitellä ihmiskunnalle toinen toistaan ihmeellisempiä asioita. Tällä kertaa tutkimusten kohteena ovat olleet termiitit, joiden elämästä on löydetty eräs uusi hyvin mielenkiintoinen ja yllättävä piirre. Ne osaavat nimittäin halutessaan räjäyttää itsensä.

Kuva: YouTube

Ranskan Guianasta on nimittäin löydetty entuudestaan tuntematon termiittilaji Neocapritermes taracua, joka kykenee tarpeen vaatiessa toimimaan eräänlaisena itsemurhapommittajana. Löydöstä uutisoineen Science-lehden mukaan termiitti voi nimittäin vaaran uhatessa muodostaa kylkeensä myrkkyrakkulan, jonka ne voivat räjäyttää auki vihollisten keskellä ja siten surmata mahdollisimman monta vihollista.

Iäkkäämmät termiitit ovat kantaneet jo kortensa yhteiskuntansa kekoon, joten ne ovat parempia pommittajia. Tosin myös siksi, että vanhemmiten sekä rakkulan koko että myrkyn teho kasvavat. Lehden mukaan myrkyn kehittäminen on mennyt niin pitkälle, että siinä on kahta eri ainetta, jotka sekoittuvat myrkyksi vasta hädän hetkellä.