Tutkija varoittaa: Intiimikarvoituksen poistolla vaarallinen terveysvaikutus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime vuonna tutkimustuloksista, joiden mukaan länsimaissa yhä useampi ihminen ajelee pois kaiken karvoituksen intiimialueiltaan. Määrä oli moninkertaistunut muutamassa vuodessa. Nyt eräs tutkija kuitenkin varoittaa niin sanotun brasilialaisen bikinivahauksen ja muiden karvanpoistojen vaaroista.

Monien mielestä karvanpoistolla ei ole kovinkaan merkittäviä vaaratekijöitä, mutta Länsi-Washingtonin yliopiston tutkija Emily Gibson on aiheesta aivan eri mieltä. Hänen mukaansa karvojen repiminen ja ajeleminen tekee ihoon ”avoimia haavoja”, joihin bakteerit ja esimerkiksi herpes voivat helposti pesiytyä ja siten aiheuttaa vaarallisia infektioita.

Gibson on nyt julistanut julkisesti sodan intiimialueiden karvanpoistoa vastaan. Hänen mukaansa vaara on samanlainen miehillä ja naisilla, KevinMD.com -verkkolehti raportoi. Ongelma on suurempi lämpimissä ja kostean ilman maissa. Pahimmassa tapauksessa alapään kautta voi tarttua jokin sairaus, joka aiheuttaa lopulta hengenvaarallisen tilan.