Talkoohengessä tehty Käräjävuorentie-elokuva nähdään elokuvateattereissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Pohjanmaalla talkootyönä tehty Käräjävuorentie-elokuva pääsee Suomessa teatterilevitykseen. Elokuva sai ennakkoensi-iltansa Kurikassa 12. elokuuta järjestetyssä tilaisuudessa, joka oli etukäteen loppuunmyyty. Varsinainen ensi-ilta nähdään 31. elokuuta.

Elokuva kertoo helsinkiläisestä kolmekymppisestä Samusta, joka sattumien kautta tutustuu ensi kertaa pohjalaiseen sukuunsa. Mitrosen ja Peräahon elokuva kertoo tärkeästä aiheesta, yhteisön merkityksestä ihmisen elämässä. Lisäksi se on rohkea näyttö tiimityön voimasta. Elokuvaa tähdittävät Miska Kajanus ja Marjut Maristo.

Käräjävuorentie sai alkunsa vuonna 2009 kahden kurikkalaislähtöisen peruskoulun opettajan, Essi Mitrosen ja Anna Peräahon, hankkeesta toteuttaa kokoillan elokuva yhteisöllisesti. Nuoret naiset päättivät luottaa talkoohenkeen; elokuvan tekemiseen omistautui yli 200 alan opiskelijaa, harrastajaa sekä muita asiasta innostuneita ihmisiä.

Käräjävuorentie-tuotanto on tehty kengännauhabudjetilla, ja se on porskuttanut eteenpäin pienillä avustuksilla ja ihmisten hyvällä tahdolla. Käräjävuorentie-elokuvan tekijät haluavat olla esimerkkinä siitä, että jokaisella on mahdollisuus olla aktiivisena toimijana ja toteuttajana, huolimatta omista lähtökohdista ja resursseista.